חלת מתוקה לראש השנה מקמח מניטובה לבן

אפייה: ‬2 חלות, תנור מחומם ל-180 מעלות

לבצק

20 גרם (2 כפות) שמרים יבשים
3 גרם (1 כפית) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
360 מ"ל (1.5 כוסות) מים חמימים
3 ביצים שלמות בגודל L

2 ביצים בגודל L מופרדות לחלבונים וחלמונים
240 גרם (2/3 כוס) + 8 גרם (1 כפית) דבש
100 מ"ל (1/2 כוס) שמן זית עדין
20 גרם (1 כף) מלח

980-840 גרם (7-6 כוסות) קמח מניטובה לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
מים לציפוי 
שומשום

4-3 כפות דבש בקערה לציפוי סופי (לא חובה)

אופן‭ ‬ההכנה‭

מערבבים בקערה בינונית שמרים, סוכר ו-240 מ"ל (1 כוס) מים חמימים.

מניחים 10-5 דקות בצד, עד שתערובת השמרים תוססת ותופחת מעט.

מפרידים חלבונים (לבן) וחלמונים (צהוב) של 2 ביצים, מניחים את החלבונים במקרר.

בקערת מיקסר מערבבים 3 ביצים שלמות, 2 חלמונים, 2/3 כוס דבש, שמן זית, מלח, תערובת שמרים, 420 גרם (3 כוסות) קמח מניטובה לבן ו-120 מ"ל (1/2 כוס שנשארה) של מים חמימים. לשים את הבצק עם וו לישה במהירות בינונית, כ-3 דק'.

מוסיפים פנימה מספיק קמח לקבלת בצק רך (הבצק יהיה דביק).

מעבירים את הבצק למשטח נקי ומקומח קלות. לשים את הבצק 8-6 דק', עד שמרקמו חלק ואלסטי.

מניחים את הבצק בקערה משומנת קלות. הופכים את הבצק ומצפים את כולו בשמן.

עוטפים במגבת נקייה ומניחים במקום חמים למשך כ-90-60 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

לאחר שהבצק תפח מוציאים ממנו את האוויר ומעבירים למשטח מקומח קלות.
מחלקים את הבצק ל-2 ומכסים במגבת.

מחלקים את הצבק הראשון למס' הרצועות הרצוי (3-4-5-6) וקולעים לחלה.
מניחים על מגש מרופד בנייר אפייה, מכסים במגבת ושמים במקום חמים.

חוזרים על התהליך עם הבצק השני.
מתפיחים כ-40-30 דקות, עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

מערבבים בקערה קטנה את חלבון הביצה שנותר, כפית דבש ומים. מושחים את החלות בתערובת ומפזרים שומשום מעל.
אופים כ-35-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, או עד שמזהיב ונקישה על התחתית נשמעת חלולה.
מוציאים מהתנור ומורחים את החלה בדבש שחומם קלות במיקרוגל.
מעבירים את החלה לרשת צינון.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

ראש השנה

צילום: מנחם גרייבסקי