חלת סחוג מקמח מניטובה

תומר בלס, הלחם של תומר

אפייה: 200 מעלות, 00 דקות + 170 מעלות, 15-10 דקות

חומרים

400 מ"ל (כ-1.5 כוסות) מים
50 גר' שמרים טריים או 17 גרם שמרים יבשים
900 גר' (כ-6.5 כוסות) קמח מניטובה לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
100 גר' (כ-3/4 כוס) קמח מניטובה מלא 100% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
200 גר' מחמצת
2 ביצים
100 גר' (כ-4 כפות) דבש
כף מלח
200 גר' סחוג ירוק מדולל עם שמן זית, מתכון בהמשך
30 גר' שמן זית

אופן‭ ‬ההכנה

מכניסים לקערת מיקסר עם וו לישה מים, שמרים, קמחים, מחמצת, ביצים, דבש ומערבבים במהירות איטית עד לאיחוד החומרים. לאחר כדקה מוסיפים את המלח והסחוג ומערבבים עוד דקה. רואים שהכל בסדר ואם צריך נוזלים מוסיפים שמן זית. אם רטוב מוסיפים קמח – עד שמגיעים למרקם הרצוי. 
לשים במהירות גבוהה 10-8 דק' עד שהבצק חזק, חלק, גמיש ונמתח. 
מוציאים לקערת נירוסטה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי-שעתיים או עד שהבצק מכפיל את נפחו. 
מוציאים את הבצק למשטח עבודה וחותכים אותו ליחידות שוות (6 או 9 תלוי בגודל החלה שרוצים).
מעצבים את כדורי הבצק לגליל מתוח ומסדרים את הרצועות כך שיהיו שוות באורכן.
קולעים את החלה לצמה ומהדקים מעט בקצוות. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
מתפיחים התפחה שנייה כשעה-שעה וחצי ורואים שהחלות גדלו וכמעט הכפילו את נפחן.
בינתיים מחממים את התנור ל-220 מעלות.
מברישים בעדינות את החלות בביצה מדוללת במים או בשמן של הסחוג. אפשר לפזר שומשום.  
מורידים את חום התנור ל-200 מעלות ואופים כ-20 דק' בהתאם לגודל החלה ועוד 15-10 דק' בחום של 170 מעלות.
מוציאים מהתנור ומתאפקים כמה דק' עד להתייצבות.

 

סחוג

תומר בלס, הלחם של תומר
חומרים

8 שיני שום
1 חבילה כוסברה
1/3 חבילה פטרוזיליה
כ-1/3 כוס שמן זית למרקם שאנחנו אוהבים
3-2 יחידות פלפלים ירוקים חריפים (או יותר, תלוי בחריפות שאוהבים)
2 יח' צ'ילי אדום, בשביל הצבע
מלח, כמון

אופן‭ ‬ההכנה

מעבדים במעבד מזון את המצרכים לפי הסדר: שיני שום, כוסברה, פטרוזיליה, שמן זית, פלפל ירוק, צ'ילי ותבלינים.
טועמים ומתקנים טעמים לפי הצורך.
לאחר שמילאנו את הצנצנת בסחוג, ממלאים אותה בשמן זית.
ניתן לשמור במקרר עד חודש או להקפיא.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

לחמים

צילום: מנחם גרייבסקי