חלה לשבת

נעמה מזרחי

אפייה: 25 דקות, תנור מחומם ל-180 מעלות, 4 חלות

חומרים

1 ק"ג קמח לחם לבן מועשר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

2 כפות שמרים יבשים

5 כפות סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

2 כוסות מים (בטמפרטורת חדר)

1 חלמון (אפשר גם בלי)

1/3-1/2 כוס שמן

2 כפות שטוחות מלח

1/4 כוס מים

אופן‭ ‬ההכנה

מבליעים את השמרים, הסוכר ו-2 כוסות מים בקמח. מוסיפים את החלמון, השמן והמלח ומתחילים בלישה. מוסיפים 1/4 כוס מים תוך כדי לישה עד שדופן הקערה נקייה.

לשים כ-5 דקות ומניחים למנוחה.

לשים 5 דקות נוספות ומעבירים להתפחה בקערה משומנת, עד להכפלת הנפח.

קולעים את החלה ומורחים שכבה ראשונה בחלבון ביצה.

מתפיחים שוב (לא יותר מדי) ומורחים שכבה שנייה של חלבון.

מפזרים מעל מה שאוהבים: פרג / שומשום / גרעיני חמנייה.

אופים 25 דקות בתנור מחומם מראש ל-180 מעלות.

מצננים על רשת.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

לחמים

צילום: מנחם גרייבסקי