חלת כדורים לשבת מקמח כוסמין לבן

אפייה: תנור מחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה

חומרים‭

500 גרם (3.5 כוסות) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

10 גרם (1 כף) שמרים יבשים

50 גרם (1/4 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

6 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה

50 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית

240 גרם (1 כוס) מים 

10 גרם (1/2 כף) מלח

1 כוס שומשום

1 ביצה מקושקשת עם מעט מים

אופן‭ ‬ההכנה‭

בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים, אבקת אפייה וסוכר.

מוסיפים שמן ומים ולשים כ-4 דק' עד לקבלת בצק.

מוסיפים מלח, לשים עוד כ-3 דק' עד לקבלת בצק רך, נעים ומעט דביק.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים במגבת מטבח נקייה ומניחים במקום חמים להתפחה למשך כ-1 שעה או עד שהבצק הכפיל את נפחו.

ממלאים קערה בשומשום.

מוציאים את האוויר מן הבצק, חותכים עיגולים קטנים ביד, יוצרים כדורים ומגלגלים אותם בשומשום לכיסוי מלא. מניחים בתבנית אחד אחד, עד ל-3/4 מגובהה של התבנית. מברישים את החלק העליון בזהירות בביצה, מכסים במגבת נקייה ומניחים בצד במקום חמים לתפיחה שנייה, למשך כ-30 דק'.

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד לקבלת גוון זהוב.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

לחמים

צילום: מנחם גרייבסקי