חיתוכיות פאי פקאן

נטלי לוין, עוגיו.נט

אפייה: תבנית מרובעת 20X20, תנור מחומם מראש ל-170 מעלות

חומרים לתחתית

65 גרם (1/2 כוס) קמח כוסמין מלא 100% הסדרה הבריאה מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

70 גרם (1/2 כוס) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

20 גרם (2 כפות) קורנפלור

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

40 גרם (4 כפות) אבקת סוכר

1 קורט מלח דק

1/4 כפית אבקת אפייה

1 כפית תמצית וניל

2 כפות חלב 3%

חומרים למלית פקאן

200 גרם אגוזי פקאן קצוצים דק

50 גרם חמאה מומסת

100 גרם סוכר חום כהה

40 גרם (2 כפות) דבש או מייפל

1 קורט מלח דק

1כף חלב 3%

אופן‭ ‬ההכנה‭

מכינים את התחתית: מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.

במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, קורנפלור, חמאה, אבקת סוכר, מלח, אבקת אפייה ווניל ומעבדים עד קבלת תערובת פירורית.

מוסיפים חלב בהדרגה וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק גדולים.

מעבירים את גושי הבצק לתחתית התבנית ומהדקים ליצירת שכבת בסיס די דקה.

אופים במשך 15-10 דקות או עד הזהבה.

מצננים מעט בטמפרטורת החדר.

מכינים מלית פקאן: קוצצים את הפקאנים במעבד מזון עד שמתקבלים פירורים די דקים.

בקערה מערבבים יחד חמאה מומסת, סוכר, דבש, מלח וחלב לתערובת אחידה.

מוסיפים את הפקאנים ומערבבים עד אחידות.

יוצקים את התערובת על גבי הבסיס האפוי ומשטחים לשכבה אחידה והדוקה.

אופים במשך 13-10 דקות או עד ששכבת הפקאן מזהיבה ומבעבעת.

מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.

בעזרת סכין חותכים לריבועים בגודל הרצוי ומגישים.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

עוגיות

עוגיות

צילום: אפיק גבאי​