לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

צילום: מנחם גרייבסקי

חגים: ט

ופל בלגי קטיפה אדומה מקמח כוסמין 70%

אפייה: מחבת או מכשיר ייעודי לוופל בלגי, 6-4 וופלים

לוופל

280 גרם (2 כוסות) קמח כוסמין 70% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
11 גרם (1 כף + 1 כפית) אבקת אפייה
15 גרם (1 כף) קקאו איכותי
קורט מלח
2 ביצים L
80 גרם חמאה מומסת
480-420 מ"ל (2-1+3/4 כוסות) חלב או שמנת מתוקה
50 גרם (1/4 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
2 כפיות תמצית וניל איכותית
1/2 כפית חומץ
8-6 טיפות צבע מאכל אדום, רצוי ג'ל (תלוי בעזות הצבע האדום שתרצו)


ספריי שמן

להרכבה

גלידה שאוהבים
תותים

עוגיות מצופות שוקולד

שוקולד, מרשמלו, אגוזים לקישוט ו/או כל דבר טעים אחר שאוהבים

אופן ההכנה‭

בקערה בינונית מערבבים קמח כוסמין 70%, אבקת אפייה, קקאו ומלח.
בקערה נפרדת מערבבים ביצים, חמאה, חלב / שמנת, סוכר, תמצית וניל וחומץ
מוסיפים את הקמח לקערת הרטובים ומערבבים רק עד לאיחוד.
מוסיפים את צבע המאכל, לגוון הרצוי.
אם סמיך מדי מוסיפים עוד מעט חלב / שמנת.
מחממים מחבת או מכשיר לוופל בלגי.
מרססים בספריי שמן, יוצקים את התערובת ואופים לפי הוראות היצרן, עד אשר הוופלים מוכנים.

תותים

ממיסים שוקולד רובי במיקרוגל באינטרוולים של 30 שניות כל פעם, עד שהשוקולד נמס.
מערבבים היטב ומקררים קלות עד שהשוקולד בטמפרטורת הגוף (הבדיקה הכי הכי טובה היא לגעת עם השוקולד בשפתיים… אם השוקולד לא חם לנו - הוא טוב).
מעבירים את השוקולד לכוס.
טובלים את התותים בכוס עד ל-3/4 גובה.
מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים למקרר להתייצבות.
ניתן להשתמש בכל שוקולד (חלב, מריר, לבן אן רובי), ובכל פרי אחר. יש לוודא שהפירות אינם רטובים לפני הטבילה בשוקולד.

לעוגיות מצופות שוקולד

380 גרם (2+2/3 כוסות) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

1/2 כפית קינמון טחון

1/4 כפית אגוז מוסקט

240 גרם חמאה, רכה

140 גרם (2/3 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

115 גרם (1 כוס) שקדים טחונים דק – ניתן לטחון במעבד מזון או לקנות מוכן

1 כוס ריבה אדומה

300 גרם שוקולד חלב

אופן ההכנה

בקערה בינונית מערבבים היטב את הקמח עם התבלינים.

מערבלים חמאה וסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה, במהירות בינונית, עד לקבלת תערובת אוורירית ובהירה בצבעה, כ-5 דקות.

מאטים את מהירות המיקסר ומוסיפים שקדים טחונים לתערובת.

מוסיפים לקערת המיקסר את תערובת הקמח והתבלינים. בעזרת מרית או כף מוודאים שהבצק מעורבב היטב ושלא נותר קמח בתחתית הקערה.

מעבירים את הבצק לניילון נצמד ומעצבים למלבן.

עוטפים היטב ומקררים כ-1 שעה ועד 4-3 ימים, עד שהבצק יציב ונוקשה.

מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים תבניות בנייר אפייה.

מחלקים את הבצק ל-3 חלקים. עובדים עם חלק אחד בזמן שהשאר במקרר.

מניחים על משטח מקומח, מקמחים מלמעלה קלות, ובעזרת מערוך מרדדים את הבצק לעובי של כ-1/2 ס"מ.

קורצים מס' זוגי של עיגולים בעזרת חותכן.

מניחים את העוגיות על התבניות המרופדות, משאירים מרווח של כ-1 ס"מ בין כל עוגייה.

אופים את העוגיות כ-15 דק' או עד שהן מקבלות גוון זהוב בהיר. מקררים היטב.

בזמן שהעוגיות נאפות מכינים את המילוי:

מחממים את הריבה בסיר קטן כמעט לרתיחה, על אש נמוכה. מערבבים מדי פעם. מצמצמים את הריבה ומסמיכים אותה מעט, כ-5 דק'. מקררים.

הופכים את העוגיות ומורחים על כל עוגייה כ-1/2 כפית ריבה. מכסים את העוגייה עם עוגייה נוספת.

ממיסים שוקולד רובי במיקרוגל באינטרוולים של 30 שניות כל פעם, עד שהשוקולד נמס.
מערבבים היטב ומקררים קלות עד שהשוקולד בטמפרטורת הגוף.
יוצקים את השוקולד על העוגיות. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים למקרר להתייצבות. ניתן להשתמש בכל שוקולד (חלב, מריר, לבן אן רובי).


מגישים חם עם גלידה, שוקולד וכל מה שיעשה לכם טוב ושמח על הלב ❤️

חג אהבה שמח!