לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

חגים: ט

וופל בלגי סנדביץ' מקמח חיטה 70% במלית קרם מסקרפונה

אפייה: מחבת או מכשיר ייעודי לוופל בלגי, 6-4 וופלים

לוופל

250 גרם (2 כוסות) קמח חיטה 70% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

8 גרם (1 כף) אבקת אפייה

1/2 כפית קינמון

1/4 כפית מלח

2 ביצים

90 גרם חמאה מומסת, מקוררת קלות

2 כפות סוכר חום

420 מ"ל (1+3/4 כוסות) רוויון (אפשר חלב)

1 כפית תמצית וניל איכותית

אופן ההכנה‭

בקערה בינונית מערבבים את החומרים היבשים.

בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים הרטובים.

מוסיפים את הרטובים לקערת היבשים ומערבבים עד שאין יותר גושים.

מחממים מחבת יעודית לוופל בלגי. משמנים קלות ויוצקים לתוכה כ-1/3 מהתערובת (או פחות, תלוי בגודל המחבת שלכם).

אופים כ-6-5 דקות עד לקבלת גוון זהוב מהמם.

ממשיכים עם שאר הבלילה.

(ניתן לשמור את הוופלים בתנור חם עד שמסיימים לאפות את כולם)

מניחים וופל אחד על צלחת, מורחים שכבה נדיבה של מלית מסקרפונה ושוקולד, מניחים מעל עוד וופל, מפדרים באבקת סוכר ומגישים עם מלאאאאאא אהבה.

למלית מסקרפונה ושוקולד

300 מ"ל (1+1/4 כוסות) שמנת מתוקה 38%

60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר

30 גרם (1/4 כוס) אבקת קקאו איכותי

1 כפית תמצית וניל איכותית

225 גרם (1 קופסה) גבינת מסקרפונה רכה

אופן ההכנה

מקציפים במיקסר עם וו הבלון שמנת מתוקה, אבקת סוכר, קקאו ותמצית וניל עד לקבלת קצפת רכה.

מוסיפים פנימה את גבינת המסקרפונה וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה (זה יקרה די מהר… שימו לב שהקצפת לא תתתפרק).

ניתן לשמור במקרר כמה ימים.