המבורגר סלמון וביצה עין בלחמניה מתקתקה מקמח לחם מלא 100% מועשר וקמח דורום דק רימצ'ינטה

הילה יבניאלי-בוכריס ושף רמי סויסה

אפייה: תנור מחומם מראש ל-180 מעלות, טורבו

לבצק לחמניות המבורגר מתקתקות ובריאות

1000 גרם (8 כוסות) קמח לחם מלא 100% מועשר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

140 גרם (1 כוס) קמח דורום בטחינה דקה רימצ'ינטה מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

20 גרם (2 כפות) שמרים יבשים

66 גרם (1/3 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

150 מ"ל (3/4 כוס) שמן זית איכותי

800 מ"ל (3+1/3 כוסות) מים חמימים

1 כף מלח

סמולינה דורום איטלקית מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י לפיזור בתחתית הלחמניות

להברשה

2 חלמונים

1 כפית דבש

מעט מים 

אופן ההכנה

בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים קמח לחם, קמח דורום בטחינה דקה, שמרים וסוכר.

מוסיפים שמן זית.

מוסיפים מים ומערבבים עד שמתחיל להיווצר בצק. מחליפים את וו הגיטרה לוו לישה.

לשים את הבצק במהירות בינונית כ-3 דקות.

מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 9-7 דקות לקבלת בצק רך ומעט דביק. הבצק אמור להיאסף על הוו ולא להידבק לדפנות.

מוציאים את הבצק מהקערה. משמנים קערה היטב ושמים את הבצק בתוכה.

מניחים מעל מגבת נקייה ושמים בצד לתפיחה עד להכפלת הנפח.

מעבירים את הבצק למשטח נקי, מורידים את הנפח ומגלגלים לנקניק ארוך.

מחלקים את הבצק למס' הלחמניות הרצוי: כ-30-28 לחמניות במשקל 70 גרם כל אחת.

מכסים במגבת ומשאירים למנוחה של 10 דקות. מגלגלים כל חתיכה לכדור יפה.

מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומקומחת קלות בסמולינה דורום.

מערבבים את כל חומרי ההברשה ובעזרת מברשת קטנה מברישים את הלחמניות.

מכסים במגבת נקייה ומניחים לתפיחה נוספת למשך 40-30 דקות.

מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.

מסירים את המגבת ובעדינות מברישים שוב את הלחמניות. מפזרים מעל שומשום, פרג או שניהם.

אופים 20-15 דקות עד שהלחמניות מקבלות גוון זהוב חום.

מוציאים מהתנור ומקררים לפחות 30 שעה לפני ההגשה.

שומרים במיכל אטום או במקפיא ומפשירים לפני ההגשה.

מרטיבים מעט את החלק העליון של הלחמניות במים ומחממים שוב בתנור ב-180 מעלות.

 
להמבורגר סלמון וביצה עין

200 גרם סלמון טרי קצוץ גס

כף קורנפלור

1 בצל ירוק קצוץ

1/2 בצל אדום קצוץ

30 גרם כוסברה קצוצה

1/4 פלפל אדום קצוץ

1 לימון מגורד

2 כפות שמן זית

מלח ופלפל גרוס

לקישוט

עגבנייה פרוסה וצלוייה

2 עלי חסה וביצת עין

ממרח עמבה

אופן ההכנה

מניחים בקערה את כל החומרים ומערבבים היטב. טועמים ומשפרים טעם.

מכינים קציצות במשקל 70 גרם כל אחת ומניחים בקירור לרבע שעה.

מחממים פלטת גריל או מחבת וצולים את הקציצות 2 דקות מכל צד.

מורחים עמבה על הלחמנייה, מניחים את עלי החסה ומעליהם את הקציצות והעגבנייה. מסיימים בביצת עין.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

מיוחדים

מיוחדים

צילום: מנחם גרייבסקי

הכלים באדיבות אינטירה כלי בית, ירושלים

יום העצמאות