דונאט ענק מושחת

בלוגרית שמרית הילל

אפייה: 30 דקות

לדונאט

4 ביצים

150 גרם (3/4 כוס) סוכר לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

1 כפית תמצית וניל

200 גרם חמאה מומסת

500 גרם (3.5 כוסות + 1 כף) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

20 גרם (2 שקיות) אבקת אפייה

480 מ"ל (2 כוסות) חלב

לציפוי שוקולד מריר

200 גרם שוקולד מריר

15 מ"ל (1 כף) שמן קנולה

לציפוי שוקולד לבן

200 גרם שוקולד לבן

1 כף שמן קנולה

לקצפת נוטלה

500 מ"ל (2 מיכלים) שמנת 38 אחוז

8 גרם (1 כף) אבקת סוכר

2 כפות נוטלה

לקישוט

שוקולדים וממתקים

אופן‭ ‬ההכנה‭

בקערת מיקסר מקציפים ביצים, תמצית וניל וסוכר במהירות בינונית למשך דקה. מנמיכים את המהירות, מוסיפים קמח, אבקת אפייה וחמאה מומסת. מוסיפים את החלב בהדרגה ומערבלים רק עד למסה הומוגנית.

מעבירים לתבנית עוגה גדולה עם חור משומנת. אופים כחצי שעה, מקררים בטמפ׳ החדר ומחלצים מהתבנית. חוצים את הדונאט לשניים לרוחב.

בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים שמנת ואבקת סוכר.

כשהקצפת מוכנה, מוסיפים את הנוטלה לאיחוד ומעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן. מזלפים על חצי הדונאט התחתון ושמים את החלק העליון מעליו.

לציפוי השוקולד

שוברים את השוקולד המריר בקערה אחת ואת השוקולד הלבן בקערה אחרת. ממיסים את השוקולדים במיקרוגל וכשהם נמסים לגמרי - מוסיפים לכל קערה כף אחת של שמן קנולה, מערבבים היטב.

מזלפים את השוקולד המריר איך שרוצים, ומעליו את השוקולד הלבן.

מקשטים איך שאוהבים (אפשר לזלף שאריות קצפת מעל).

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

חגים

הכלים באדיבות אינטירה כלי בית, ירושלים

צילום: ניצן רובין, מנחם גרייבסקי