גבינת קממבר עטופה בלחמניות שום, צ'ילי אדום ורוזמרין

אפייה: תנור מחומם ל-180 מעלות טורבו עד להשחמה

חומרים

600-480 מ"ל (2.5-2 כוסות) מים
40 גרם (2 כפות) דבש נוזלי
750 גרם (6 כוסות) קמח מניטובה מלא 100% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
10 גרם (1 כף) שמרים יבשים
100 מ"ל (1/2 כוס) שמן זית עדין
20 גרם (1 כף) מלח
4-5 שיני שום, כתושות
6 גבעולי רוזמרין, להוריד את העלים מהגבעול ולקצוץ גס
2 יח' צ'ילי אדום, קצוץ לקוביות קטנות
250 גרם (1 גלגל) גבינת קממבר 
1/4 כוס פירורי לחם
2-1 כפות חמאה מלוחה רכה

אופן‭ ‬ההכנה

בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים 480 מ"ל מים ודבש.
מוסיפים את הקמח ואת השמרים ולשים עד שהקמח נאסף לבצק כ-1 דקה.

מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש כ-3 דק’ במהירות נמוכה לקבלת בצק רך וגמיש ומעט דביק. אם הבצק יבש מדי מוסיפים עוד קצת מים.

מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש במהירות בינונית כ-10 דק’.

מוסיפים את השום, הרוזמרין והצ’ילי.

לשים עוד כדקה. הבצק שיתקבל יהיה רך וגמיש ומעט דביק.

מעבירים לקערה מקומחת, מכסים בניילון ומניחים בצד להתפחה כ-1.5-1 שעות, עד להכפלת הנפח.

מעבירים למשטח נקי ומקומח קלות, מחלקים לכ-30 עיגולים.

מכסים במגבת נקייה ומניחים כ-5 דק’ למנוחה.

משמנים תבנית עגולה בחמאה מלוחה, מפזרים את פירורי הלחם מעל.

מניחים במרכז התבנית את גבינת הקממבר. מסביב לגבינה מניחים את כדורי הבצק.

מכסים במגבת ומניחים בצד לתפיחה נוספת של 40-30 דק’, עד ל-3/4 מהנפח.

מורחים בביצה מעורבבת עם מעט דבש.

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהלחמניות תפוחות ושחומות.

מגישים חם ישר מהתנור.

ניתן למלא את התבנית בהמון כדורים קטנים או במעט כדורים גדולים.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

שבועות

צילום: מנחם גרייבסקי