גאלט שזיפים אישי מקמח כוסמין לבן

קרן אגם

אפייה: כ-6 יחידות, תנור מחומם ל-180 מעלות, 20 דקות

לבצק

1+1/2 כוסות (210 גר’) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
3 כפות אבקת סוכר
130 גר’ קוביות חמאה מהמקרר
1/4 כוס מים קרים

למלית שזיפים

6-5 שזיפים שטופים נקיים וחתוכים לרבעים
1/4 כוס פירורי לחם
1/4 כוס ריבת משמש
3 כפות סוכר חום בהיר
כפית קינמון

לציפוי

מעט חלב

3 כפות סוכר לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

אופן ההכנה

במעבד מזון עם להב פלדה מערבבים בפולסים קצרים קמח ואבקת סוכר.
מוסיפים קוביות חמאה וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים מים קרים, בכל פעם כף, עד שנוצר כדור בצק.
עוטפים היטב את הבצק ומעבירים למקרר לפחות לחצי שעה.
מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה גדול בעובי 1/2 ס"מ.
מניחים קערה בינונית הפוכה על גבי הבצק ומסמנים בעזרת סכין עיגול מסביב לקערה.
חוזרים על הפעולה עד שנגמר הבצק. אמורים להתקבל כ-6 עיגולי בצק.
מורחים מעט ריבה במרכז על עיגול בצק, מקפידים להשאיר שוליים נקיים של 3 ס"מ לפחות.
מפזרים מעט פירורי לחם על הריבה, ומסדרים את רבעי השזיפים כמניפה.
בוזקים מעט סוכר חום ואבקת קינמון.
מקפלים את שולי הבצק פנימה מסביב לשזיפים כך שהבצק מכסה רק חלק קטן מהם ומשאיר אותם חשופים לגמרי באמצע.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מברישים את שולי הבצק שקיפלנו בחלב, מפזרים מעט סוכר לבן.
מכניסים לתנור ואופים כ-20 דק’ עד ששולי הבצק זהובים.
מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

פאי

פאי

צילום:​ איל קרן