ברבוניות פריכות בקערת בצק שמרים מתובל בממרח אריסה

שף רמי סויסה
לבצק

300 גרם (2+1/4 כוסות) קמח כוסמין 70% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
3.5 גרם (1 כפית) שמרים יבשים
3 גרם (1/2 כפית) מלח
1 כפית אריסה
15 מ"ל (1 כף) שמן זית איכותי
6 גרם (1/2 כף) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
שן שום אחת קצוצה
180 מ"ל (3/4 כוס) מים

אופן ההכנה

מניחים את כל החומרים בקערה.
מוסיפים את המים בהדרגה ולשים לקבלת בצק רך ואחיד.
מתפיחים כחצי שעה, מוציאים אוויר ומגלגלים לרצועות ארוכות ודקות.
לוקחים קופסת שימורים בעלת קוטר קטן ומשמנים מבחוץ עם מעט שמן.

מגלגלים סביבה את רצועות הבצק.
מברישים בביצה ומכניסים לאפייה ב-180 מעלות למשך כ-25 דקות.
לאחר האפייה מקררים ומפרידים בין הבצק לקופסת השימורים.

לדג

10 פילטים של ברבוניות  
1 לימון, גרידה ומיץ
2 שיני שום קצוצות 
מלח ופלפל 
1 כף שמן זית
140 גרם (1 כוס) סמולינה דורום איטלקית מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י, לטיגון

אופן ההכנה

מערבבים את הדגים בחומרי התיבול.
טובלים בסמולינה דורום משני הצדדים ומנערים להורדת שאריות מהדג.
מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומטגנים את הדגים להשחמה משני הצדדים.
מניחים את הדגים בסלסלת הבצק ומגישים עם מטבל רצוי.
מוסיפים תפוצ'יפס או צ'יפס טרי לפי בחירה.

למתבל צזיקי

יוגורט

מלפפונים קצוצים

שמיר קצוץ

מיץ לימון

שמן זית

אופן ההכנה

מערבבים את כל החומרים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

מיוחדים

מיוחדים

צילום: מנחם גרייבסקי

הכלים באדיבות אינטירה כלי בית, ירושלים

יום העצמאות