בייבי לחמניות קרואסון מקמח לחם לבן מועשר וקמח דורום דק רימצ'ינטה

אפייה: תנור מחומם מראש ל-180 מעלות, טורבו

לבצק

800 גרם (5+3/4 כוסות) קמח לחם לבן מועשר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

200 גרם (1+1/4 כוסות) קמח דורום בטחינה דקה רימצ'ינטה מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

20 גרם (2 כפות) שמרים יבשים

66 גרם (1/3 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

150 מ"ל (3/4 כוס) שמן זית איכותי

520 מ"ל מים

1 כף מלח

סמולינה דורום איטלקית מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י לפיזור בתחתית הלחמניות

להברשה

2 חלמונים

1 כפית דבש

מעט מים 

אופן ההכנה

בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים קמח לחם, קמח דורום בטחינה דקה, שמרים וסוכר.

מוסיפים שמן זית.

מוסיפים מים ומערבבים עד שמתחיל להיווצר בצק. מחליפים את וו הגיטרה לוו לישה.

לשים את הבצק במהירות בינונית כ-3 דקות.

מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 7-5 דקות לקבלת בצק רך ומעט דביק. הבצק אמור להיאסף על הוו ולא להידבק לדפנות.

מוציאים את הבצק מהקערה. משמנים קערה היטב ושמים את הבצק בתוכה.

מניחים מעל מגבת נקייה ושמים בצד לתפיחה עד להכפלת הנפח.

מעבירים את הבצק למשטח נקי, מורידים את הנפח ומגלגלים לנקניק ארוך.

מחלקים את הנקניק ל-4 חלקים.

מכסים במגבת ומשאירים למנוחה של 10 דקות.

בעזרת מערוך מרדדים כל חתיכה לעיגול. 

בעזרת גלגלת של פסטה חותכים את העיגול למשולשים.

מגלגלים כל משולש, מהחלק הרחב אל הצר, לצורת קרואסון.

מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומקומחת קלות בסמולינה דורום.

מערבבים את כל חומרי ההברשה ובעזרת מברשת קטנה מברישים את הלחמניות.

מכסים במגבת נקייה ומניחים לתפיחה נוספת למשך 40-30 דקות.

מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.

מסירים את המגבת ובעדינות מברישים שוב את הלחמניות.

אופים 12-7 דקות עד שהלחמניות מקבלות גוון זהוב חום.

מוציאים מהתנור ומקררים לפחות 30 דקות לפני ההגשה.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

שמרים

שמרים

צילום: מנחם גרייבסקי