באגט כפרי

מאפיית בית לחם, ת"א

אפייה: תנור מחומם ל-240 מעלות, כ-20 דקות

לבאגט

375 גרם קמח לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

175 מ"ל מים קרים

375 גרם פוליש (מתכון בהמשך)

6 גרם שמרים טריים

13 גרם מלח

אופן ההכנה

מערבבים את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו לישה, במהירות איטית במשך 5 דקות. כאשר הבצק מתאחד לשִׁים במהירות גבוהה כ-3 דקות נוספות עד לקבלת בצק חלק ואחיד.

מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כחצי שעה בטמפרטורת החדר.

לוחצים על הבצק להוצאת אוויר ומכניסים למקרר לשעה נוספת.

מחלקים את הבצק ל-3 חלקים. יוצרים באגט ומניחים על תבנית עם נייר אפייה לתפיחה של שעה וחצי.

אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-240 מעלות.

חומרים לפוליש (מחמצת מהירה)

187 גרם קמח כפרי מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

188 מ"ל מים קרים

1/2 גרם שמרים טריים

אופן ההכנה

מערבבים את כל החומרים היטב למסה אחידה ומשאירים לילה במקרר.

ביום הכנת הבצק מוציאים מהמקרר כשעה וחצי לפני ההכנה.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

לחמים

צילום: מנחם גרייבסקי