ארוחת בוקר שחיתות זוגית לחג האהבה:

ביצי בנדיקט, שקשוקה ירוקה זוגית, סלטון ירוק וסלט פירות

הילה יבניאלי-בוכריס ושף רמי סויסה

ביצים בנוסח בנדיקט (Eggs Benedict)

אפייה: תנור מחומם ל-180 מעלות, 20 דקות

לחמניות בריוש – 80 גר' ליח' 

500 גרם (3.5 כוסות + 1 כף) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

48 גרם (4 כפות) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

6 גרם (1 כפית) מלח

20 גרם (2 כפות) שמרים

4 חלמונים L

100 גרם חמאה רכה

150 מ"ל (1/2 כוס + 2 כפות) חלב

50 גרם חמאה מומסת

לרוטב הולנדייז

125 מ"ל (1/2 כוס) יין לבן

4 חלמונים

קורט זעפרן (אופציונלי) 

375 גרם חמאה מומסת

1/2 לימון, מיץ

מלח ופלפל

עירית קצוצה

להגשה

סלמון מעושן

ביצים עלומות

רוטב הולנדייז

עגבניות שרי צלויות

אופן‭ ‬ההכנה‭

לחמניות בריוש

בקערת מיקסר, מערבבים כוסמין לבן, סוכר ושמרים.

מוסיפים את החלמונים ואת החמאה, לשים כ-1 דקה.

מוסיפים את החלב ולשים כ-3 דק'.

מוסיפים את המלח.

ממשיכים ללוש עוד 7-5 דק' עד לקבלת בצק דביק, ריחני ונעים למגע.

מניחים בקערה מקומחת קלות, מכסים במגבת נקייה ומשאירים בצד 1.5-1 שעות להכפלת הנפח.

לאחר התפיחה מחלקים את הבצק ללחמניות במשקל 80 גר' (או בכל משקל שרוצים).

משמנים תבנית מאפינס גדולה, מכדררים את הלחמניות ומניחים בתבנית. מכסים במגבת נקייה ומניחים בצד לתפיחה שנייה, עד לתפיחה של כ-3/4 מהגובה.

מברישים בחמאה מומסת ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך כ-20 דק', עד שהלחמניות מזהיבות והריח בבית ממסטל…  ☺

מקררים כ-5 דק' בתבנית, מוציאים לרשת צינון ומקררים לגמרי (ניתן להכין יום לפני).

לפני ההגשה חותכים את הלחמנייה לחצי ומורידים מעט מהקצה כדי לקבל משטח שטוח ויציב. מורחים בחמאה מומסת ומטגנים במחבת עד להזהבה.

רוטב הולנדייז

מניחים בקערה מעל בן מארי (סיר עם מעט מים רותחים – חשוב שהקערה לא תיגע במים), יין לבן, חלמונים וזעפרן אם משתמשים. מערבבים היטב במטרפה.

בזילוף עדין מוסיפים את החמאה המומסת, מערבבים ללא הפסקה עד לקבלת מרקם סמיך (כמו מיונז).

מורידים מהאש, מוסיפים מלח ופלפל שחור ומיץ לימון. מערבבים היטב, טועמים ומתקנים.

מוסיפים את העירית.

ביצים עלומות

מרתיחים סיר מים עם 1/4 כוס חומץ.

שוברים ביצה לקערה.

כאשר המים רותחים, מערבבים את המים בכף במהירות ליצירת "מערבולת" במים ושופכים פנימה את הביצה בעדינות.

מבשלים עד שהביצה הופכת ללבנה אבל עדיין רכה במרכזה.

מוציאים ומניחים על צלחת מרופדת בנייר סופג כדי לספוג מעט מהמים לפני ההגשה.

עגבניות שרי צלויות

חותכים עגבניות שרי בצבעים שונים (או צבע אחד) לשניים.

מזלפים מעט שמן זית, מלח ופלפל שחור.

מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מניחים 3-2  גבעולים של טימין ואופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות.

כאשר העגבניות מצטמקות מעט ומשחררות נוזלים הן מוכנות (ניתן להכין עד יום מראש ולשמור במקרר).

הרכבה

מטגנים קלות את לחמניות הבריוש בחמאה ומניחים על צלחת יפה.

מניחים על הבריוש פרוסה יפה ועסיסית של סלמון מעושן (אפשר גם  2 פרוסות למי שממש אוהב).

מעל מסדרים יפה את הביצה העלומה שהכנו.

מסדרים על הצלחת את העגבניות הצלויות, בפוזה סקסית  ☺

ממש לפני ההגשה לשולחן יוצקים על הביצים רוטב הולנדייז ומקשטים בעירית קצוצה (אם רוצים).

המלצה שלי – לצקת מהרוטב לכלי הגשה נפרד ולהגיש לשולחן גם בנפרד כי הרוטב כל כך טעים שבסוף תרצו עוד.

שקשוקה ירוקה זוגית אפויה במעטפת בצק פוקצ'ה

אפייה: תנור מחומם ל-200 מעלות, 10 דקות + עוד כמה (:

לבצק‬

250 גרם (1+3/4 כוסות) קמח מניטובה לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

6 גרם (2 כפיות) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

30 מ"ל (2 כפות) שמן זית איכותי

160 מ"ל (2/3 כוס) מים

6 גרם (1 כפית) מלח

לשקשוקה ירוקה

2 כרישה, שטופה ופרוסה לפרוסות

5 גבעולי בצל ירוק, נקיים ופרוסים לפרוסות

200 גרם תרד (חצי חבילה גדולה)

3 שיני שום, קלופות, פרוסות לפרוסות

3 כפות שמן זית

120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת לבישול 

40 גרם מוצרלה מגורדת

מלח, פלפל שחור

4 ביצים

אופן‭ ‬ההכנה‭

בקערת מיקסר עם וו לישה, מערבבים קמח, שמרים וסוכר.

מוסיפים שמן זית ומים ולשים כ-3 דק'.

מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 7-5 דק' לקבלת בצק חלק ונעים למגע.

מעבירים לקערה מקומחת קלות, מניחים מגבת נקייה מעל ומניחים בצד עד להכפלת הנפח.

מוציאים את הבצק, מחלקים ל-2. בעזרת מערוך מגלגלים את הבצק לעיגול.

מניחים את הבצק מעל תבנית אישית לפיצה / מחבת לשקשוקה או פאייה, מרוחה בשמן זית. חוזרים על הפעולה עם הבצק הנותר.

בעזרת האצבעות לוחצים את הבצק היטב בתבנית, מכסים במגבת נקייה ומניחים בצד ל-10 דק' מנוחה.

מורחים על הבצק שמן זית ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-10 דק', עד שהבצק מתחיל לקבל גוון זהוב.

מוציאים מהתנור ומניחים בצד.

שקשוקה

מטגנים במחבת רחבה בשמן זית, כרישה, בצל ירוק ושום. מתבלים במלח ופלפל.

כאשר מתחיל לקבל גוון זהוב מוסיפים את התרד. מבשלים מספר דק' עד שכל המים של התרד התאדו.

מוסיפים את השמנת, טועמים ומתקנים, מביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 דק' עד להסמכה.

יוצקים את השקשוקה אל תוך התבניות עם בצק הפוקצ‘ה.

שוברים מעל כל תבנית 2 ביצים.

מפזרים גבינת מוצרלה ואופים ב-200 מעלות עד שהבצק אפוי והביצים מוכנות.

מגישים חם.

 

סלטון ירוק

רוקט, בצל ירוק, מלפפון, אגוזי מלך עם שמן זית וחומץ בלסמי

 

סלט פירות

מלון, נקטרינות ותאנים טריות עם דבש וטימין

 

בתיאבון וחג אהבה שמח!

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

צילום: מנחם גרייבסקי

הכלים באדיבות אינטירה כלי בית, ירושלים

חגים: ט