אוזני המן

אפייה: 24-15 אוזני המן, תנור מחומם ל-170 מעלות, כ-12-10 דקות

לבצק

120 גרם חמאה

50 גרם אבקת סוכר

1 ביצה

גרידה מחצי לימון

1 כפית תמצית וניל

180 גרם קמח לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

50 גרם שקדים טחונים

למלית פרג

240 מ"ל (1 כוס) מים

200 גרם (1 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

200 גרם פרג טרי טחון

220 גרם (1 כוס) פירורי עוגות / ביסקוויטים / 250 גר' פירורי לחם

4 כפות מיץ לימון טרי

1  גרידת לימון

מלית אגוזים

100 גר' דבש

300 מ"ל חלב

100 גר' חמאה

200 גר' סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

300 גר' אגוזים קצוצים

300 גר' פירורי ביסקוויטים

 

אופן ההכנה‭

בצק

מעבדים חמאה ואבקת סוכר במיקסר, עם וו גיטרה. מוסיפים ביצה, גרידת לימון ותמצית וניל. מוסיפים את הקמח והשקדים הטחונים ומעבדים מעט עד לאיחוד הבצק. מניחים את הבצק למנוחה בצד כ-30 דק'. מכינים את המלית.

מרדדים את הבצק למלבן בעזרת מערוך, קורצים עיגולים לגודל הרצוי בעזרת כוס או מקד לעוגיות, ממלאים במלית ועוטפים למשולש.

אופים 10-12 דק' בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, עד שהשוליים מזהיבים.

ניתן לפזר אבקת סוכר לפני ההגשה.

מלית פרג

מבשלים בסיר בינוני את המים והסוכר עד שהסוכר נמס.

מוסיפים את הפרג וממשיכים לבשל עד שכל המים נספגו בפרג.

מוסיפים את מיץ הלימון ואת גרידת הלימון ומערבבים היטב.

מורידים מהאש ומוסיפים את פירורי העוגות.

מקררים היטב.

מלית אגוזים

שמים בסיר בינוני-גדול דבש, חלב, חמאה וסוכר ומביאים לרתיחה. מורידים מהאש ומוסיפים אגוזים ופירורי ביסקוויטים. מערבבים היטב ומקררים.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

Purim