אוזני המן מקמח כוסמין לבן במילוי שזיפים

אסטלה, כיתת אומן לקונדיטוריה

אפייה: תנור מחומם ל-165 מעלות

חומרים לבצק

150 גרם (1 כוס + 1 כף) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
50 גרם (1/2 כוס פחות 1 כף) אבקת סוכר
15 מ"ל (1 כף) מים

חומרים למלית שזיפים

500 גרם שזיפים מיובשים מגולענים
50 גרם קליפות לימון מסוכרות

אופן ההכנה‭

במעבד מזון מערבבים קמח וחמאה קרה עד לקבלת פירורים קטנים ואחידים.
מוסיפים את אבקת הסוכר וממשיכים לערבב עוד מספר שניות.
מוסיפים את המים ומעבדים רק עד לקבלת בצק. עוטפים בניילון נצמד ומקררים היטב.

מלית שזיפים

טוחנים את השזיפים והקליפות המסוכרות לתערובת אחידה.

הרכבה

מרדדים את הבצק הפריך לעובי של 3 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר 6.5 ס"מ. מניחים כף מלית (כ-10 גרם) במרכז כל עיגול ומעצבים לאוזן המן. אופים 15-12 דק' בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות, עד לקבלת צבע זהוב עדין בתחתית.

 

המתכון פותח על ידי אסטלה וצוות בית הספר, במסגרת פעילות הייעוץ והפיתוח שבית הספר מספק לחברות המובילות בתעשייה.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

צילום: מנחם גרייבסקי

Purim