אוזני המן מקמח כוסמין לבן במילוי שוקולד

מאפיית פתפותים, לחמים ומאפים מקמח כוסמין

אפייה: תנור מחומם ל-170 מעלות למשך 12-10 דקות או עד שמשחימות מעט, כ-20 יחידות

לבצק

410 גרם חמאה
90 גרם אבקת סוכר
3 ביצים

525 גרם (3.75 כוסות) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1/2 כפית מלח
5 גרם אבקת אפייה
30 גרם שקדים טחונים דק

למלית שוקולד

שוקולד השחר

אבקת אספרסו

שוקולד צ'יפס לבן

אופן ההכנה

ממיסים את החמאה ושופכים למיקסר עם וו גיטרה. מערבבים עם אבקת הסוכר עד לתערובת אחידה. 
טורפים את הביצים ושופכים בשלבים, עד להטמעה.
אחרי 3 דקות, מוסיפים את כל החומרים היבשים עד לקבלת בצק אחיד.
עוטפים בניילון נצמד ומקררים.
מרדדים את הבצק לעובי של כ-2 מ"מ.
קורצים עיגולים, מניחים בכל אחד מניחים 1/2 כפית שוקולד השחר בכל אוזן, מפזרים מעל קמצוץ אבקת אספרסו ושוקולד צ'יפס וסוגרים את האוזן. 
אופים ב-170 מעלות למשך 12-10 דקות או עד שהאזניים משחימות מעט.
מקררים ומפזרים מעט אבקת סוכר.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

צילום: מנחם גרייבסקי

Purim