אוזני המן מקמח כוסמין לבן במילוי פרג

מאפיית פתפותים, לחמים ומאפים מקמח כוסמין

אפייה: תנור מחומם ל-170 מעלות למשך 12-10 דקות או עד ששחומות מעט, כ-20 יחידות

לבצק

410 גרם חמאה
90 גרם אבקת סוכר
3 ביצים

525 גרם (3.75 כוסות) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1/2 כפית מלח
5 גרם אבקת אפייה
30 גרם שקדים טחונים דק

למלית פרג של הילה יבניאלי-בוכריס

240 מ"ל (1 כוס) מים

200 גרם (1 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

200 גרם פרג טרי טחון

220 גרם (1 כוס) פירורי עוגות / ביסקוויטים / 250 גר' פירורי לחם

4 כפות מיץ לימון טרי

1  גרידת לימון

אופן ההכנה

ממיסים את החמאה ושופכים למיקסר עם וו גיטרה. מערבבים עם אבקת הסוכר עד לתערובת אחידה. 
טורפים את הביצים ושופכים בשלבים, עד להטמעה.
אחרי 3 דקות, מוסיפים את כל החומרים היבשים עד לקבלת בצק אחיד.
עוטפים בניילון נצמד ומקררים.
מרדדים את הבצק לעובי של כ-2 מ"מ.
קורצים עיגולים, מניחים בכל אחד כפית מלית פרג וסוגרים לאוזן המן. 
אופים ב-170 מעלות למשך 12-10 דקות או עד שמשחימות מעט.
מקררים ומפזרים מעט אבקת סוכר.

מלית פרג

מבשלים בסיר בינוני את המים והסוכר עד שהסוכר נמס.

מוסיפים את הפרג וממשיכים לבשל עד שכל המים נספגו בפרג.

מוסיפים את מיץ הלימון ואת גרידת הלימון ומערבבים היטב.

מורידים מהאש ומוסיפים את פירורי העוגות.

מקררים היטב.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

צילום: מנחם גרייבסקי

Purim