אוזני המן מלוחות במילוי תפו"א, לימון כבוש ואריסה

קונדיטור ברק כהן

אפייה: 20-15 יחידות, תנור מחומם ל-160 מעלות למשך 20-15 דקות

לבצק

300 גרם קמח חיטה לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

180 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 ביצה גודל L

40 גרם שמנת חמוצה

20 גרם פפריקה מתוקה

3 גרם מלח

3 גרם סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

למילוי תפו"א, לימון כבוש ואריסה

4 תפוחי אדמה 

2 כפות לימון כבוש

1 כף אריסה

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

בצק

במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את כל חומרי הגלם, פרט לביצה ולשמנת החמוצה.

כאשר מתקבלת תערובת פירורית מוסיפים את הביצה והשמנת עד שתערובת הבצק מתאחדת. לעוטפים בניילון ומקררים לפחות שעה.

מילוי

מפזרים מלח גס על תבנית, מניחים מעל את תפוחי האדמה ואופים בחום גבוה עד לריכוך. ניתן לבשל את התפודים במים עד לריכוך ולייבש אותם מנוזלים.

מועכים את תפוחי האדמה ומניחים בקערה.

קוצצים את הלימון הכבוש והאריסה למחית חלקה ומוסיפים לתערובת התפודים. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

הרכבה

מרדדים את הבצק הפריך לעובי 3 מ"מ וקורצים עיגולים בעזרת רינג בקוטר 9 ס"מ.

מורחים חלמון על כל עיגול במברשת. מניחים כף ממילוי תפוחי האדמה במרכז ומהדקים 3 פינות לצורת אוזן המן.

אופים בחום של 160 מעלות כ-20-15 דקות.

אוזני המן מלוחות במילוי גבינות ובצלים

שף ברק כהן

אפייה: 20-15 יחידות, תנור מחומם ל-160 מעלות למשך 20-15 דקות

לבצק

250 גרם קמח חיטה לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

130 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 ביצה גודל L

3 ענפי טימין טרי

3 גרם מלח

3 גרם סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

קורט פלפל שחור גרוס

למילוי גבינות ובצלים

400 גרם ריקוטה פרסקה

150 גרם פטה מעודנת

1 בצל סגול קטן

1/2 גבעול כרישה

1 צרור עירית

3 גבעולים בצל ירוק

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה
בצק

במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את כל חומרי הגלם, פרט לביצה.

כאשר מתקבלת תערובת פירורית מוסיפים את הביצה והשמנת עד שתערובת הבצק מתאחדת. לעוטפים בניילון ומקררים לפחות שעה.

מילוי

קוצצים את כל סוגי הבצלים דק דק. שמים את הגבינות בקערה ומוסיפים את תערובת הבצלים. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

מומלץ להכין ערב לפני ולסנן את כל התערובת מנוזלים.

הרכבה

מרדדים את הבצק הפריך לעובי 3 מ"מ וקורצים עיגולים בעזרת רינג בקוטר 9 ס"מ.

מורחים חלמון על כל עיגול במברשת. מניחים כף מתערובת הבצלים במרכז ומהדקים 3 פינות לצורת אוזן המן. מקררים כדי לייצב את המלית.

אופים בחום של 160 מעלות כ-20-15 דקות.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

צילום: מנחם גרייבסקי

Purim