אוזני המן מבצק שמרים במילוי ריבת בצל סגול
וגבינת קממבר

אפייה: תנור מחומם ל-180 מעלות טורבו

לבצק

500 גרם (3+1/2 כוסות + כף) קמח לחם לבן מועשר ללא צורך בניפוי מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
15 גרם (11/2 כפות) שמרים יבשים
24 גרם (2 כפות) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
75 מ"ל (1/2 כוס פחות כף) שמן זית
100 גרם חמאה רכה
240-260 מ"ל (כוס + כף) מים פושרים
15 גרם (כף) מלח
כף פרג טרי, טחון

לריבת בצל

3 בצלים סגולים, פרוסים
200 גרם (כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
50 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית עדין
גבעול רוזמרין
2 גבעולי פטרוזיליה
2 עלי דפנה
120 מ"ל (1/2 כוס) יין אדום מתוק
120 מ"ל (1/2 כוס) חומץ בלסמי
קורט מלח

גבינת קממבר, ללא הקליפה, קרה, חתוכה לקוביות
חופן אגוזי פקאן

אופן הכנת הבצק

מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה.
מוסיפים את השמן ומערבבים.
מוסיפים את החמאה ומערבבים.
מוסיפים 240 מ"ל (כוס) מים ומערבבים עד שמתחיל להיווצר בצק. מחליפים לוו לישה וממשיכים ללוש עוד כדקה. מוסיפים את המלח ולשים עוד דקה.
מוסיפים את הפרג הטחון. לשִׁים עוד 3-5 דקות לבצק רך, נעים ולא דביק. אם הבצק יבש מוסיפים עוד כף מים.
מעבירים למשטח נקי, לשִׁים את הבצק ומעצבים לכדור חלק.
מניחים בקערה מקומחת קלות, מכסים בניילון ומניחים במקום חמים לתפיחה.

אופן הכנת ריבת הבצל

מחממים את השמן בסיר בינוני. מוסיפים את הבצל וממשיכים לבשל על אש בינונית כ-15 דקות, עד שהבצל מזהיב.
קושרים את עלי הדפנה, הרוזמרין והפטרוזיליה בעזרת חוט בישול ומוסיפים אותם לבצל. ממשיכים לבשל על אש בינונית תוך כדי ערבוב כ-3 דקות, עד שמורגש ריח נפלא.
מפזרים את הסוכר מעל הבצל ומבשלים ללא ערבוב כ-5 דקות, עד שהסוכר נמס.
מגבירים את האש לגבוהה ומבשלים ללא ערבוב כ-6 דקות, עד שמתקבל גון קרמל. מוסיפים את היין ואת החומץ הבלסמי. מנמיכים את האש לנמוכה ומבשלים תוך כדי ערבוב 5-7 דקות, עד שהריבה מסמיכה.
מוציאים את עשבי התיבול. מעבירים את הריבה לצנצנת מעוקרת ומצננים.

אופן ההרכבה

מוציאים את הבצק מהקערה ומקפלים פעמיים-שלוש להוצאת האוויר. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעובי של כ-3/4 ס"מ. קורצים עיגולים לגודל הרצוי בעזרת כוס או חותכן.
ממלאים במרכז כל עיגול מעט ריבה (חשוב שבשלב זה הריבה תהיה קרה).
מניחים על ריבת הבצל קוביית קממבר ועליה חתיכת אגוז פקאן יפה.
סוגרים את העיגול לקבלת אוזן המן: צובטים צד אחד בין שתי האצבעות ואז עוד 2 קצוות, ליצירת משולש. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומעט סולת.
מברישים את האוזניים בחלמון ביצה ומקפיאים ל-30 דקות עד חודש (לאחר שקפאו מעבירים לכלי אטום היטב).
מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.
מברישים שוב את האוזניים בחלמון ואופים עד שנוצר צבע זהוב בתחתית האוזן. מקררים קלות לפני ההגשה.
ייתכן שהריבה תיזל מעט החוצה. היזהרו לא להיכוות.
מומלץ להגיש את האוזניים חמימות או בטמפרטורת החדר.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

צילום: מנחם גרייבסקי

Purim