בגט צרפתי ביתי

אפייה: 2 בגטים, תנור מחומם ל-230 מעלות

חומרים

560-490 גר' (4-3.5 כוסות) קמח לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

15 גר' (1.5 כפות) שמרים יבשים

44 גר' (2 כפות) דבש

2 כפיות מלח

שמן קנולה, לשימון התבניות

קמח תירס, לקימוח התבניות

3-4 קוביות קרח ליצירת אדים

אופן ההכנה

מחממים את התנור מראש. מניחים בתחתית התנור קערה חסינה לאש בשביל קוביות הקרח.

בקערה קטנה מערבבים 1/4 כוס מים פושרים, שמרים ודבש. מערבבים ומניחים בצד כ-5 דק' עד שהשמרים מתחילים לתסוס.

מערבבים 3.5 כוסות קמח ומלח בקערת מיקסר עם וו לישה, מוסיפים את תערובת השמרים בהדרגה. מוסיפים בהדרגה 1 כוס מים פושרים ומערבבים עד שהבצק מתאחד לכדור לא רטוב מאוד (אם צריך עוד קמח - מוסיפים).

מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים עד לקבלת בצק חלק ואלסטי, 2-6 דק'. (לוחצים על הבצק עם האגודל. אם הוא חוזר בחזרה למקומו - הבצק מוכן).

יוצרים כדור מהבצק, מניחים בקערה משומנת קלות ומכסים במגבת. מניחים במקום חמים למשך 30-25 דק', עד להכפלת הנפח.

מוציאים את האוויר מהבצק, ומחלקים ל-2 חלקים. מעצבים ל-2 בגטים באורך 30-35 ס"מ ובעובי 5 ס"מ.

מניחים על תבנית משומנת ומקומחת בקמח תירס או בתבנית לבגט, כשהסגירה כלפי מטה.

חורצים את הבגט עם סכין חדה מאוד, מכסים במגבת מטבח ומניחים 25 דק' בצד להתפחה שנייה, או עד שהבגטים כמעט הכפילו את נפחם.

מסירים את המגבת ובמהירות מכניסים את המגש לתנור שחומם מראש. מניחים 3-4 קוביות קרח בקערה שבתחתית התנור. סוגרים את התנור במהירות. האדים יעניקו לבגטים מעטפת קריספית. אופים כ-15 דק' או עד שמתקבל צבע זהוב יפה.

הצעת הגשה: פרוסות גבינת קממבר רכה, פרוסות עגבנייה, עלי רוקט, מלח ים, פלפל שחור וזילוף של שמן זית פירותי.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

כריכים

כריכים