שבלולי בריוש עם קרם שקדים ופירות יבשים

שבלולי בריוש עם קרם שקדים ופירות יבשים

אפייה: 48 שבלולים, תנור מחומם ל-200 מעלות, תבניות שקעים משומנות היטב

חומרים‭

500 גרם (4 כוסות) קמח לחם מלא 100% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
15 גרם (1.5 כפות) שמרים יבשים
40 גרם (2 כפות) סוכר, תוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1 ביצה
2 חלמונים
120 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
260 מ"ל (1 כוס + 1 כף) מים
1/2 כפית מלח
פירות יבשים קצוצים דק (קוביות קוקוס, חמוציות, צימוקים)
מיני שוקולד צ'יפס (לא חובה)

מלית קרם שקדים - מתכון באדיבותו של סער מור - מחשבות על לחם

50 גרם קמח לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
150 גרם שקדים מולבנים טחונים
3 ביצים
150 גרם חמאה
1/2 כפית תמצית וניל איכותית

אופן ההכנה‭

בקערה של מיקסר, עם וו הלישה, מערבבים קמח, שמרים יבשים וסוכר.

מוסיפים ביצה וחלמונים, וממשיכים לערבב עד להטמעהמוסיפים את החמאה, כל פעם חתיכה עד לקבלת פירורים דקים.

מוסיפים את המים ולשים את הבצק כ-1 דקה.

מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 7-8 דק' לקבלת בצק רך ומעט דביק.

מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים במגבת נקייה ומניחים במקום חמים עד להכפלת הנפח 45-60 דק'.

מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים ל- 4 חלקים.

מרדדים כל חלק על משטח מקומח קלות, מורחים שכבה דקה של קרם שקדים. מפזרים מעל את תערובת הפירות היבשים מגלגלים לרולדה (מתחילים מהחלק הרחב של הבצק). חותכים את הרולדה לשבלולים. מניחים כל שבלול בתבנית שקעים משומנת היטב.

מכסים במגבת נקייה ומניחים במקום חמים לתפיחה נוספת.

מברישים בעדינות בביצה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, 15-20 דק' או עד לקבלת צבע חום זהוב.

מוציאים מהתנור ומקררים 5-7 דק' בתבנית.

מוציאים את השבלולים מהתבניות ומצננים על רשת קירור.

אופן הכנת קרם שקדים

במיקסר עם וו גיטרה, מעבדים חמאה וסוכר לקרם אוורירי.
בקערה נפרדת מערבבים ביצים ותמצית וניל.
בקערה שלישית מערבבים קמח ושקדים טחונים.
מוסיפים לקערת המיקסר את הביצים והקמח לסירוגין, מתחילים ומסיימים עם הקמח.
מעבירים לקערה ומקררים לפחות לשעתיים, רצוי ללילה.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

ט

צילום: מנחם גרייבסקי