קרמוגית מקמח חיטה 70%

ליאורוש (ליאור משיח)

אפייה: 20 עוגיות, 12 דקות, תנור מחומם ל-180 מעלות

לבצק

225 גר' חמאה בטמפ' חדר

85 גר' סוכר חום דמררה

75 גר' סוכר לבן

10 גר' דבש

340 גר' קמח חיטה 70% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

2/3 כפית סודה לשתייה

2/3 כפית קינמון טחון

1/2 כפית מלח

 

190 גר' שוקולד חלב, למילוי העוגיות

אופן‭ ‬ההכנה‭

במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה, הסוכר החום, הסוכר הלבן והדבש עד לקבלת מסה תפוחה ואוורירית.

מערבבים בקערה את הקמח, הסודה, הקינמון והמלח.

 

מוסיפים את החומרים היבשים למיקסר ומערבבים במהירות נמוכה במשך כמה דקות עד לקבלת מסה פירורית מאוד ואחידה.

עוצרים את המיקסר ומוציאים את הקערה. תופסים חתיכה מהמסה הפירורית ביד, ואם היא מתחברת לכדי בצק, מוציאים אותה.

מעבירים את הבצק לקערה בה שקלנו את הקמח, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

לאחר שעה, מוציאים את הבצק מהמקרר, ושוקלים לחתיכות של 40 גר'.

את חתיכות הבצק ששקלנו, מכדררים לכדורים ומניחים על מגש עם נייר אפייה.

חוצים כל כדור בצק לחצי, מחצי עושים פיתה שטוחה, וממלאים ב-5-4 מדליוני שוקולד חלב, או 1-1.5 קוביות (7-8 גר' לעוגיה). עם החצי השני של הבצק, מכסים את חצי הבצק עם השוקולד. מהדקים את הצדדים ומעגלים מעט.

חוזרים על הפעולה עם כל כדורי הבצק ומניחים על מגש אפייה עם נייר אפייה.

מעבירים לקירור במקרר ל-30 דקות.

מחממים תנור ל-180 מעלות, ומפזרים את העוגיות על מגש אפייה במרחק של 4 ס"מ בין עוגיה לעוגיה.

אופים 12 דקות ומוציאים מהתנור. מחכים 10 דקות ומגישים, עם כוס חלב צונן ליד.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

עוגיות

עוגיות

צילום: ליאור משיח, עדי שילון