קראנץ שוקולד מקמח מניטובה לבן

חיים כהן

אפייה: תבנית קוגלהוף, תנור מחומם מראש ל-180 מעלות

לבצק

1 ק"ג קמח מניטובה לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

2 כפיות שמרים יבשים

2/3 כוס סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

4 ביצים

200 גרם חמאה

כפית שטוחה מלח

1.2 כוסות מים פושרים

למילוי שוקולד-חלווה

65 גרם חמאה

1/3 כוס סוכר חום דחוס

כף גדושה וגדולה של קקאו

1/2 כף נס קפה 

כפית שטוחה קינמון

1/2 חבילת שוקולד מריר שבורה לחתיכות קטנות (אני משתמש בשוקולד 60% קקאו)

100 גרם חלווה

למילוי קינמון

65 גרם חמאה

1/3 כוס סוכר חום דחוסה

כף גדושה של קינמון

כוס חד פעמית צימוקים

1/2 כוס אגוזים שלמים, קצוצים

להברשה

1 ביצה שלמה

שומשום או שקדים פרוסים

אופן ההכנה
בצק

לשים את כל החומרים במשך 10 דקות.

מכסים בניילון נצמד ומשאירים למנוחה במשך מס' שעות (עדיף להכין ערב לפני ולהכניס למקרר לכל הלילה).

לשים שוב 3 דקות ומחלקים ל-2 כדורים שווים. מכסים במשך שעה נוספת.

 

מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.

מרדדים דק את כדור הבצק על משטח מקומח.

ממיסים ומורחים את החמאה.

מערבבים סוכר, קקאו, קפה וקינמון ומפזרים על הבצק.

 

עוגת שוקולד - מפזרים את שברי השוקולד ואח"כ מפוררים את החלבה.

עוגת קינמון - מוסיפים את הצימוקים והאגוזים.

 

מקפלים את הבצק מעט מימין ומשמאל כדי שהבצק המרודד יהיה ישר.

מגלגלים לגליל מהודק.

חורצים את הגליל לאורכו, מלפפים לבורג ומניחים בתבנית קוגלהוף משומנת. 

מערבבים היטב ביצה שלמה ומורחים על העוגה.

מפזרים שומשום או שקדים פרוסים.

אופים בתנור מחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-40 דקות או עד שהעוגה משחימה.

צילום: חיים כהן

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

שמרים

שמרים