קבב מזרחי בפיתה מקמח כוסמין במחבת
10 פיתות רגילות או 20 פיתות קטנות
צריבה: מחבת טפלון לוהטת, 3 דקות
לפיתה
250 גרם (1+3/4 כוסות) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
250 גרם (2 כוסות) קמח כוסמין מלא 100% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
3 גרם (1 כפית) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
10 גרם (1 כף) שמרים יבשים
80 מ"ל (3/4 כוס) שמן זית
240 מ"ל (1 כוס) מים
1/2 כף מלח
לקבב מזרחי
1 ק"ג בשר טחון
200 גרם שומן טלה
10 שיני שום
1/ כוס סודה לשתייה
מלח ופלפל
1/2 חבילה פטרוזיליה
1 כף כמון (אפשר פחות)
כ-1/2 כוס שמן זית איכותי
לטחינה ירוקה
כוס ורבע טחינה גולמית
3 שיני שום
1/2 חבילה פטרוזיליה
1/2 פלפל ירוק חריף (אפשרי)
1/2 לימון עסיסי סחוט
מלח ופלפל
כוס ורבע מים קרים
סלט עגבניות חריף
3 עגבניות אדומות קצוצות לקוביות
1/2 פלפל ירוק חריף חתוך לקוביות
1/2 חבילה כוסברה קצוצה
מלח ופלפל
שמן זית איכותי
אופן ההכנה
מערבבים קמחים, סוכר ושמרים בקערת מיקסר עם וו לישה.
מוסיפים שמן זית ומים ולשים כ-2 דקות.
מוסיפים מלח ולשים עוד כ-3 דקות לקבלת בצק רך ומעט דביק, אם צריך מוסיפים עוד מעט מים.
מוציאים מהקערה, לשים כ-1 דקה, יוצרים כדור, מניחים בקערה ומכסים במגבת נקייה.
מניחים בצד ל-15 דקות.
מוציאים מהקערה למשטח נקי.
מותחים מעט את הבצק ומקפלים על עצמו, כמו מעטפה ויוצרים כדור.
מניחים בקערה ומכסים.
חוזרים על התהליך עוד 3 פעמים. מחלקים את הבצק ל-10 יחידות, מכדררים לכדור ומכסים במגבת.
מחממים מחבת טפלון על הגז.
מרססים מעט שמן.
פותחים כל עיגול לפיתה קטנה בעזרת מערוך על משטח מקומח קלות.
מניחים במחבת החמה עד שהפיתה מתחילה להתנפח.
הופכים לצד השני עד לקבלת גוון זהוב.
מניחים את הפיתות בקערה ומכסים במגבת כדי שהפיתות לא יתייבשו.
ממשיכים עם שאר הכדורים.
קבב מזרחי
שמים בקערה את כל המרכיבים.
לשים היטב 5-7 דקות (חשוב ללוש היטב להפעלת החלבון בבשר למניעת התפרקות הקבב על האש)
מניחים בקערה במקרר לפחות לשעה עד לילה במקרר.
מכדררים עם ידיים משומנות לקציצות בגודל הרצוי.
צולים על גריל או במחבת פסים.
הקציצות מתכווצות מעט על האש.
טחינה ירוקה
שמים בקערת מעבד מזון את כל המרכיבים עד לקבלת רוטב חלק.
מתקנים טעמים.
שומרים במקרר עד לשימוש.
סלט עגבניות חריף
מערבבים הכל יחד ושומרים במקרר עד לשימוש.
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
צילום: מנחם גרייבסקי