קאפקייקס שוקולד ופרג מקמח כוסמין לבן אפויים בעציץ, לט"ו בשבט
אפייה: כ-45 עוגיות, תנור מחומם ל-180 מעלות
חומרים
210 גרם (1.5 כוסות) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
70 גרם (1/2 כוס) קקאו
10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה
2 כפות גדושות פרג טרי
3 ביצים
250 גרם סוכר (1.25 כוסות) מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
קורט מלח
1 כפית תמצית רום (אפשר פחות)
200 מ"ל (1 כוס) שמן
400 מ"ל (2.5 מיכלים) יוגורט טבעי 3%
100 גרם מיני שוקולד צ'יפס מעורבבים שחור לבן (אפשר רק סוג אחד)
אופן ההכנה
משמנים היטב כ-20 מיני עציצונים או כוסות קאפקייקס מעוצבות.
מנפים לקערה בינונית את הקמח, הקקאו ואבקת האפייה.
בקערה נפרדת מערבבים היטב ביצים, מלח, סוכר, תמצית רום, שמן ויוגורט.
מוסיפים את החומרים היבשים לקערת הביצים ומערבבים רק עד לאיחוד.
מוסיפים את הפרג.
מעבירים את התערובת לעציצונים, ממלאים 2/3 גובה.
אופים כ-8 דק' בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.
מוציאים את התבנית ומפזרים בזהירות מעל את השוקולד צ'יפס, מחזירים לתנור לעוד כ-12-10 דק' (סה"כ 20-15 דק' אפייה).
הקאפקייקס מוכנים כאשר קיסם שננעץ במרכז יוצא כמעט יבש.
מוציאים מהתנור ומקררים היטב. ניתן לקשט עם שמנת מתוקה או רוטב שוקולד.
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
צילום: מנחם גרייבסקי