קאפקייקס שוקולד בציפוי וניל
אפייה: תנור מחומם ל-160 מעלות, 15-12 דק׳
תבנית שקעים ל-12 מאפינס גדולים עם עטרות נייר
חומרים
140 גר' (1 כוס) קמח תופח מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
200 גר' (1 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
70 גר' (½ כוס) קקאו
½ כפית אבקת סודה לשתייה
½ כפית מלח
½ כפית נס קפה
120 מ"ל (½ כוס) חלב / מיץ תפוזים / מים
50 מ"ל (¼ כוס) שמן
1 ביצה
½ כפית תמצית וניל
120 מ"ל (½ כוס) מים רותחים
לקרם וניל
120 גר' חמאה / מחמאה רכה
300 גר' (2.5 כוסות) אבקת סוכר מנופה
3 כפות שמנת מתוקה / שמנת ריץ' (פרווה)
¼ כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-160 מעלות. מניחים עטרות נייר בתבנית מאפינס ומרססים מעט ספריי שמן. מערבבים בקערת מיקסר קמח, סוכר, קקאו, סודה לשתייה, מלח ונס קפה עד לאיחוד. מוסיפים חלב, שמן, ביצה ותמצית וניל. מערבבים במהירות בינונית לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים מים רותחים ומערבלים כ-1 דקה נוספת. ממלאים כל קאפקייק עד לשלושה רבעים מגובהו. אופים בתנור 12-15 דק'. מוציאים מהתנור ומקררים.
מקרימים במיקסר חמאה ואבקת סוכר (חצי כוס כל פעם). מוסיפים תמצית וניל ומקציפים במהירות גבוהה 20 שניות. מוסיפים שמנת בהדרגה, עד לקבלת מרקם יציב.
מורחים את הקרם על הקאפקייק עם סכין או שקית זילוף.