לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

פסטה

פסטה

צילום: מנחם גרייבסקי

הכלים באדיבות אינטירה כלי בית, ירושלים

לוקיישן צילום באדיבות פרופ׳ אדריאן בועז

פפרדלה הדפסי כוסברה עם פטריות וחמאה

מעיין דרעי, פסטטריה

5 מנות

לבצק פסטה

500 גר' סמולינה דורום מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
5 ביצים שלמות L
1 כפית מלח
ביצה טרופה למריחה

לרוטב

1 שן שום קצוצה
100 גר' חמאה
פטריות שמפיניון, פורטובלה, שימג'י לבנות וחומות
מלח
פלפל

 

כוסברה
גבינת פרמזן לקישוט

אופן‭ ‬ההכנה‭

שמים את הסמולינה בקערה, יוצרים גומה ומכניסים לתוכה את הביצים והמלח. מערבבים ולשים עד לקבלת בצק חלק וגמיש. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.
מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים במכונת פסטה או במרדדת ידנית 2 יריעות עד מס' 8.
מורחים ביצה טרופה על היריעה, מניחים עלי כוסברה או ירק עדין אחר, מניחים את היריעה הנוספת מעל ומהדקים.
מעבירים את היריעה הכפולה במכונת הפסטה במס' 4 ואח"כ במס' 5. מתקבל דף פסטה עם הדפסים.
חותכים ליריעות רחבות או קורעים ביד חתיכות גסות.
מרתיחים מים לבישול הפסטה.
בינתיים מחממים מחבת עם חמאה ושום, מוסיפים פטריות ומשחימים.
מבשלים את הפסטה במשך 2 דקות ומעבירים למחבת החמה להקפצה ושידוך.
מגישים עם שבבי פרמזן מעל.