הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
פסטה
פסטה
צילום: מנחם גרייבסקי
הכלים באדיבות אינטירה כלי בית, ירושלים
לוקיישן צילום באדיבות פרופ׳ אדריאן בועז
פסטה מסמולינה דורום איטלקית עם פסטו מתרד
מעיין דרעי, פסטטריה
16 מנות, תבנית 26
אפייה: תנור מחומם ל-170 מעלות, 50 דקות
לבצק פסטה (ניתן לקנות פסטת צורות יבשה/ טרייה/ פסטת כוסמין):
500 ג' סמולינה דורום איטלקית מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
5 ביצים שלמות L
1 כפית מלח
לפסטו
1/2 ק"ג תרד טרי שטוף (חבילה)
3 שיני שום
גפרורי שקדים קלויים על מחבת חמה
מלח
שמן זית
אופן ההכנה
בצק
שמים את הקמח בקערה, יוצרים גומה ומכניסים לתוכה את יתר המרכיבים, מערבבים ולשים עד לקבלת בצק חלק וגמיש. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.
מרדדים את הבצק במכונת פסטה או עם מערוך ליריעה דקה.
פסטו
טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון.
הרכבה
מרתיחים מים לבישול הפסטה.
בינתיים יוצקים מעט שמן זית למחבת חמה ו-3 כפות נדיבות מהפסטו.
מבשלים את הפסטה במשך 2 דקות, מעבירים למחבת החמה ומערבבים יחד למשך דקה.