פיתות על הגז מקמח כוסמין 70%

ליאורוש (ליאור משיח)

צריבה: על הגז

חומרים

840 גרם קמח כוסמין 70% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

3 כפיות מלח

1.5 כפיות שמרים יבשים

½ כפית כורכום

520 מ"ל מים

אופן‭ ‬ההכנה‭

בקערת המיקסר שמים קמח, מלח, שמרים יבשים, כורכום ומים.

לשים עם וו לישה, או ידנית, במהירות נמוכה עד שנוצר בצק.

מגבירים את מהירות המיקסר לבינונית-נמוכה ל-5 דקות עד שהגלוטן מתפתח, מתקבל בצק אלסטי, חזק וחלק.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים אותה ומכניסים למקרר ללילה.

לאחר לילה, מחלקים את הבצק ל-12 חתיכות שוות (כ-120 גר' לחתיכה), ויוצרים כדורים.

על מגש אחד, מניחים נייר אפייה ומקמחים אותו קלות. יוצרים 6 כדורים ומניחים על המגש. בוזקים מעט קמח גם על פני הכדורים, מכסים במגבת ומניחים לתפיחה של 40 דקות.

אחרי התפיחה, פותחים את כדורי הבצק על גבי משטח מקומח, לפיתות דקות בעובי של חצי ס"מ. חשוב לא לרדד דק מדי כדי שלא יישרפו על האש. שיהיה להן בשר... מומלץ לא  לרדד את כל הפיתות בבת אחת, לרדד 2 או 3, וכשאחת על האש, לרדד את הבאה בתור.

מברישים שכבה של חמאה מומסת על כל חתיכת בצק מרודדת משני הצדדים (לא חובה, אבל מומלץ לא לוותר!).

מחממים מחבת ברזל יצוק על האש. כשהיא מאוד חמה, מניחים את הפיתה הראשונה. משחימים אותה מצד אחד, כ-3-2 דקות, עם מכסה כדי לאפשר סביבת אדים לחה. הופכים לצד השני וחוזרים על הפעולה. מעבירים לרשת או למגש לקירור.

חוזרים על הפעולה עם הפיתה הבאה בתור והבאה אחריה.

שימו לב שהפיתות אינן נשרפות - הנמיכו או הגבירו את האש לפי הצורך.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

לחמים

צילום: ליאור משיח, עדי שילון