פיתה יוונית עם סלט ירקות, גבינה צפתית ושברי הליבוט

שף רמי סויסה
לבצק

3 כוסות קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
140 גרם (1 כוס) קמח מניטובה לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
2 כפות דבש
300 מ"ל (1+1/4) כוסות מים פושרים
15 גרם שמרים יבשים
10 גרם מלח
כף אורגנו יבש
3 כפיות שמן זית למריחה להברשת הפיתות
50 גרם בצל יבש מושרה במים וסחוט

לסלט

2 מלפפונים חתוכים לקוביות גסות מעט
2 גבעולי בצל ירוק
10 עגבניות שרי חצויות
150 גרם גבינת צפתית חתוכה לקוביות
200 גרם פילה הליבוט צרוב במחבת 
מלח פלפל לפי הטעם
1/2 לימון סחוט
2 כפות שמן זית

 

200 גרם פילה הליבוט צרוב במחבת מתובל במלח + פלפל שחור ושמן זית

אופן ההכנה

בקערה מניחים את כל החומרים לקבלת בצק רך וחלק.

מניחים להתפחה כחצי שעה ומוציאים אוויר.

יוצרים כדורים במשקל של 80 גרם ומניחים על משטח מקומח מעט. מכסים במגבת נקייה למנוחה של 10 דקות.

בידיים משומנות מעט משטחים את הכדורים לפיתות.

מחממים מחבת כבדה על אש בינונית ללא שמן.

כאשר המחבת חמה צולים את הפיתות שלוש דקות מכל צד.

מערבבים את חומרי הסלט ומתבלים במיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל.

מניחים את הסלט בצלחת, מעל מניחים את הדג החם, מגישים את הפיתות ליד כשהן חמות

** ניתן להגיש ליד מתבל יוגורט (צזיקי), טחינה או/ו כל ממרח שעולה על רוחכם.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל
סודות המרה
סודות אפייה
טיפים

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

מיוחדים

מיוחדים

צילום: מנחם גרייבסקי

הכלים באדיבות אינטירה כלי בית, ירושלים

יום העצמאות