פיצה בוראטה
קרן ואיציק קדוש, קפה קדוש
אפייה: תנור מחומם ל-250 מעלות, 40 דקות
לבצק
500 גרם (3.5 כוסות) קמח פיצה נאפולי מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
8 גרם שמרים טריים או 2.5 גרם שמרים יבשים
כ-350 מ"ל (1.5 כוסות) מים קרים
10 גרם (1/2 כף) מלח
10 מ"ל (1 כף) שמן זית
לתוספות על הפיצה
2 עגבניות גדולות
פלפל חריף
טימין
רוקט
שמן זית
גבינת מוצרלה בוראטה
מלח, פלפל
אופן ההכנה
מכניסים את המים והשמרים לקערת המיקסר ומערבלים.
מוסיפים את הקמח ושמן הזית ומערבלים כ-10 דק׳.
מוסיפים את המלח ולשים 5 דק׳ נוספות.
מתפיחים כחצי שעה, משמנים את הבצק ומחלקים לכדורים במשקל 250 גרם.
מכסים בניילון נצמד ושומרים לילה בקירור.
למחרת מוציאים את הבצק מקירור ומניחים לתפיחה של כ-3 שעות.
פותחים את הבצק בעזרת הידיים, משמנים את הבצק ואופים (רצוי על אבן שמוט) עד להשחמה.
פורסים את העגבניות והפלפל החריף לפרוסות דקות.
ממליחים, מפלפלים ומזלפים שמן זית.
בוצעים את הבוראטה ומניחים על הפיצה.
מניחים מעל רוקט ומפזרים מעט מלח גס.
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
צילום: מנחם גרייבסקי