פוקצ'ה עם ממרח עגבניות וגבינות

שף רמי סויסה

3 יחידות

אפייה: תנור מחומם ל-180 מעלות, 40 דקות

לבצק‬

1 קילו (7 כוסות + 1 כף) קמח פיצה נאפולי מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
25 גרם (2.5 כפות) שמרים יבשים 
24 גרם (2 כפות) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
50 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית
600 מ"ל (2.5 כוסות) מים

20 גרם (1 כף) מלח

למלית

1 צנצנת ממרח עגבניות מיובשות
200 גרם גבינת פקורינו מגורדת
3-2 פלפל צ'ילי אדום שלם

אופן‭ ‬ההכנה‭

בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים וסוכר.

מוסיפים את השמן והמים ולשים כ-5 דק'.
מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 5-4 דק' עד שמתקבל בצק רך ונעים למגע.
מעבירים לקערה נקייה, מכסים במגבת ומניחים לתפיחה 60-40 דק' (ביום חם).
מוציאים מהקערה אל משטח מקומח קלות ומחלקים ל-3 חלקים.
מניחים על תבנית מקומחת ומכסים במגבת. מניחים בצד כ-30 דק'.
פותחים כל פוקצ'ה ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
מורחים ממרח עגבניות מיובשות מעל, מפזרים מעל את הגבינה ומניחים פלפלים שלמים מעל (לא חובה).
מניחים בצד לתפיחה אחרונה למשך כ-20 דק'.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהפוקצ'ה מקבלת גוון זהוב.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

שבועות

צילום: מנחם גרייבסקי