עוגת שקדים צרפתית
אפייה: תנור מחומם ל-175 מעלות, 12 מנות, תבנית קוגלהוף
חומרים
180 גרם (3/4 כוס) יוגורט לבן
300 גרם (11/2 כוסות) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
4 ביצים L
210 גרם (11/2 כוסות) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
75 גרם (3/4 כוס) קמח שקדים
9 גרם (3 כפיות) אבקת אפייה
3/4 כפית מלח
1 כפית תמצית שקדים איכותית
2 כפיות תמצית וניל איכותית
150 מ"ל (3/4 כוס) שמן זית עדין או קנולה
לציפוי
1/2 כוס שקדים פרוסים
1 כפית גרידת תפוז, דק
45 מ"ל (3 כפות) מיץ תפוזים טרי
90 גרם (3/4 כוס) אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל איכותית
1/2 כפית תמצית שקדים איכותית
אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים תבנית קוגלהוף או תבנית עגולה. מניחים בצד.
מניחים את השקדים בתבנית אפייה מרופדת. מפזרים בשכבה אחידה. אופים כ-15 דק' או עד שרק מתחילים להזהיב, מערבבים כל 5 דק'. מוציאים מהתנור ומניחים בצד לקירור.
מערבבים גרידת תפוז, מיץ תפוזים, אבקת סוכר ותמציות בקערה קטנה. מערבבים עם מטרפה עד שהתערובת חלקה. מכסים ומניחים בצד.
בקערה גדולה מערבבים יוגורט, סוכר וביצים.
מוסיפים קמח כוסמין, קמח שקדים, אבקת אפייה, מלח ותמציות טעם. מערבבים לאיחוד.
מוסיפים את השמן ומערבבים היטב, אל דאגה, בהתחלה הבלילה תראה כאילו מתפרקת, המשיכו לערבב כ-2-3 דק' עד שהבלילה חלקה.
יוצקים את הבלילה לתבנית המשומנת. אופים 45-35 דק', עד שכשנוגעים במרכז העוגה היא "קפיצית" וקיסם שננעץ במרכזה יוצא נקי (אם הקצוות מתחילים להשחים ומרכז העוגה לא יבש - עטפו בנייר כסף – שימו לב לא לאפות את העוגה יתר על המידה.
מקררים את העוגה כ-10 דק' על רשת צינון. הופכים את העוגה על הרשת
בעודה חמה.
מורחים את הציפוי מעל בעדינות בעזרת מברשת, עד שהציפוי נגמר.
מפזרים את השקדים הפרוסים מעל הציפוי ומהדקים בעדינות לעוגה.
מקררים את העוגה לחלוטין.
מאבקים באבקת סוכר.
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
עוגות
עוגות
צילום: מנחם גרייבסקי