עוגת שיפון ותותים, עם קמח חיטה 70%
ליאורוש (ליאור משיח)
אפייה: תנור מחומם ל-180 מעלות, תבנית בקוטר 22-20 ס"מ, 40-30 דקות
לבצק
110 גר' חמאה רכה בטמפ' החדר
115 גר' סוכר חום בהיר (דמררה)
60 גר' דבש
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים שלמות
150 גר' קמח שיפון מלא 100% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
100 גר' קמח חיטה 70% של מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
2 כפיות אבקת אפייה
3/4 כפית מלח
1/2 כוס חלב
נספק תותים שטופים
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה, הסוכר החום, הדבש ותמצית הוניל עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
מוסיפים את הביצים אחת אחת, ממתינים להטמעה לפני הוספת הביצה הבאה.
מוסיפים את החלב ומערבבים.
בקערה נפרדת מערבבים קמח שיפון, קמח חיטה 70%, אבקת אפייה ומלח.
עוצרים את המיקסר ומוסיפים את תערובת החומרים היבשים. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ומוציאים מהמיקסר.
מערבבים ערבוב קל עם לקקן כדי לוודא שאין שאריות קמח בתחתית.
מרפדים תבנית קפיצית או תבנית עגולה שאינה קפיצית בניירות אפייה.
חותכים את העוקץ מהתותים השטופים וחוצים אותם.
מעבירים את תערובת העוגה אל התבנית העגולה ומשטחים בעזרת פלטה מדורגת או כף.
מסדרים את התותים כמו שרוצים על תערובת העוגה, ליאורוש סידרה כמו שמש.
אופים 40-30 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
מניחים כ-30-20 דקות להצטנן ומגישים.
אפשר לפדר באבקת סוכר או להגיש עם קונפיטורת תותים ביתית.
קונפיטורת תותים שלמים
ליאורוש (ליאור משיח)
חומרים
450 גר' תותים טריים
750 גר' סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
מיץ מלימון אחד
אופן ההכנה
שוטפים היטב את התותים ובעזרת סכין חדה חותכים להם את העוקץ.
מעבירים לסיר בינוני, עם הסוכר והלימון.
מערבבים היטב, ומניחים לשעה כך, בלי להדליק אש.
במהלך השעה הזו, התותים יגירו נוזלים.
לאחר שעה, מדליקים אש נמוכה ומבשלים עד שהסוכר נמס לחלוטין. מערבבים פעם בכמה דקות כדי שהתותים לא יחרכו.
לאחר שכל הסוכר נמס, ויש הרבה נוזל בסיר, מביאים לרתיחה.
לאחר שהנוזל הגיע לסף רתיחה, מחלישים לאש הכי נמוכה, ומכסים חצי כיסוי (כך שאדים עדיין יכולים לברוח).
מבשלים למידת הסמיכות האהובה, אני בישלתי שעתיים.
לאחר שהקונפיטורה הגיעה למידת הסמיכות הרצויה, מכבים את האש ומניחים לה להתקרר.
מעקרים צנצנת
שוטפים היטב צנצנת, וממלאים אותה במים רותחים עד שהם נשפכים ממנה.
מניחים ל-5 דקות.
לאחר 5 דקות, שופכים החוצה את המים ומייבשים היטב את הצנצנת.
מעבירים את הקונפיטורה שהתקררה לצנצנת, סוגרים היטב ושומרים במקרר.
אם רוצים, אפשר לטחון את הקונפיטורה עם בלנדר מוט לריבה אחידה במרקם.
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
צילום: מנחם גרייבסקי