עוגת שוקולד קוקוס "פלא" ליום העצמאות
אפייה: מיקרוגל, 8 דקות
לעוגה
3 ביצים
200 גרם (1 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
50 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית עדין
140 גרם (1 כוס) כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
60 גרם (3 כפות) שוקולית
60 גרם (3 כפות) פודינג שוקולד
3/4-1/2 כוס קוקוס (תלוי כמה אוהבים)
10 גרם (1 חבילה) אבקת אפייה
240 מ"ל (1 כוס) מים רותחים - חשוב שהמים יהיו רותחים
אופן ההכנה
מערבבים את כל החומרים מלבד המים הרותחים.
מוסיפים את המים ומקבלים בלילה נוזלית מאוד!
שופכים לתבנית חד פעמית עגולה, זכוכית או סיליקון.
מכניסים למיקרוגל לאפייה בעוצמה הכי גבוהה. מתחילים מ-8 דקות ובודקים בעזרת קיסם אם מוכן. אם הקיסם רטוב מוסיפים עוד דקה.
מוציאים מהמיקרוגל ומפזרים מיד שוקולד צ׳יפס מעל. מקררים לפני שאוכלים.
** ניתן לקרר ולשפוך גאנש שוקולד מעל או קצפת.
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
צילום: מנחם גרייבסקי