עוגת קראנץ קקאו, בבקה שוקולד

קרן ואיציק קדוש

אפייה: תנור מחומם ל-200 מעלות, תבנית אינגליש קייק, 35 דקות

לבצק

25 גר' שמרים טריים / 9 גר' שמרים יבשים
115 גר' מים קרים
115 גר' ביצים
500 קמח לחם לבן מועשר מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י
110 גר' סוכר מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י
5 גר' מלח
80 גר' חמאה מומסת

למילוי

80 גרם (1 כוס) קקאו
150 גרם (1 כוס סוכר לא דחוס) סוכר חום
150 גרם חמאה מומסת
100 גרם תערובת סוגי שוקולד קצוץ

לזיגוג

300 גרם (1.5 כוסות) סוכר מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י

150 מ"ל מים 

אופן‭ ‬ההכנה

במיקסר עם וו לישה מערבבים שמרים מפוררים, מים, ביצים, קמח וסוכר. לשים היטב במהירות נמוכה עד למסה אחידה.

לאחר קבלת בצק אחיד מוסיפים בהדרגתיות מלח וחמאה רכה ולשים במהירות בינונית כ-4 דקות.

מניחים לבצק להתקרר במקרר במשך לילה.

פותחים את הבצק עם מערוך.

מערבבים את כל חומרי המילוי מלבד השוקולד הקצוץ ומורחים על הבצק. מפזרים מעל שוקולד קצוץ ומגלגלים את הבצק לרולדה. חותכים את הגלילה לחצי וקולעים לצמה. מניחים בתבנית אינגליש קייק ומכסים להתפחה עד הכפלת הנפח.

מחממים תנור ל-200 מעלות, לאחר שהתנור מתחמם מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות ואופים כ-35 דקות.

מכינים את הסירופ: מרתיחים יחד סוכר עם מים ומקררים.

מוציאים את העוגה מהתנור ומזגגים בסירופ בעודה חמה.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

עוגות

עוגות

צילום: שניר (סופגי) גואטה