עוגת ג'ינג'ר ואגסים

אפייה: תנור מחומם ל-150 מעלות, 30 דקות, 24 תבניות מיני
או: תנור מחומם ל-170 מעלות, 50 דקות, תבנית עגולה 26

חומרים לשכבת אגסים

2.5 אגסים קשים

60 גר' חמאה

180 גר' סוכר חום (3/4 כוס)

חומרים לקישוט

1 קופסת אגסים משומרים

1 כפית קינמון

1 כפית תמצית וניל

חומרים לעוגת ג'ינג'ר

350 גר' (2.5 כוסות) קמח לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

12 גר' (1.5 כפיות) אבקת סודה לשתייה

1 כפית קינמון טחון

1 כפית ג'ינג'ר טחון

1/2 כפית ציפורן טחון

1/4 כפית מלח

360 מ"ל (1 כוס) מולסה

240 מ"ל (1 כוס) מים רותחים

120 גר' חמאה רכה

120 גר' (1/2 כוס) סוכר חום

1 ביצה, טרופה קלות

אופן ההכנה

מקלפים את האגסים ומרוקנים מגרעינים. פורסים כל אגס ל-8 פלחים.

ממיסים חמאה במחבת על אש בינונית, עד אשר הקצף שנוצר למעלה נגמר כמעט לגמרי. מפזרים סוכר חום מעל החמאה וממשיכים לבשל בלי לערבב עוד 3 דק' (לא כל הסוכר יימס). מוסיפים את האגסים, מערבבים בעדינות ומבשלים עוד כ–5 דק'. מורידים מהאש ומניחים בצד.

משמנים היטב את התבניות ומניחים בצד.

מערבבים בקערה בינונית קמח, אבקת סודה לשתייה, קינמון, ג'ינג'ר, ציפורן ומלח.

בקערה נפרדת מערבבים מולסה ומים רותחים.

מערבבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה חמאה וסוכר חום, עד למרקם קרמי. מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבב עד להטמעה מלאה.

מנמיכים את המהירות ומוסיפים למיקסר את הקמח ואת המולסה לסירוגין ב-3 חלקים, מסיימים עם הקמח. מערבבים רק עד איחוד החומרים. יוצקים חצי מהבלילה לתבניות, מניחים מעל את תערובת האגסים ומכסים עם הבלילה שנותרה. אופים 30-50 דק' או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא נקי.

מעבירים את האגסים עם רבע מכמות הנוזל לבלנדר או מעבד מזון.

מוסיפים קינמון ותמצית וניל וטוחנים למלית סמיכה (אם סמיך מדי ניתן להוסיף מעט מסירופ האגסים).

מניחים כף מהמלית על כל עוגה ומקשטים עם אבקת סוכר ופרוסת לימון.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

עוגות

עוגות