עוגת גבינה-תפוז ברוטב קרמל וליקר תפוזים

תבנית בקוטר 22

לתחתית

105 גרם (3/4 כוס) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

100 גרם (1 כוס) קמח שקדים

60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר

1/4 כפית מלח, 90 גרם

(6 כפות) חמאה רכה

למילוי

910 גרם גבינת שמנת בטמפ’ החדר

266 גרם (1+1/3 כוסות) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

6 ביצים L

45 מ"ל (3 כפות) ליקר תפוזים (קוונטרו / גרנד מרנייה)

5 כפיות גרידת תפוז

2 כפיות תמצית וניל איכותית

לרוטב תפוז קרמל

400 גרם (2 כוסות) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

120 מ"ל (1/2 כוס) מים

180 מ"ל (3/4 כוס) שמנת מתוקה

45 מ"ל (3 כפות) ליקר תפוזים ((קוונטרו / גרנד מרנייה)

אופן ההכנה
תחתית

מערבבים בקערת מעבד מזון קמח כוסמין לבן, קמח שקדים, אבקת סוכר ומלח. מוסיפים את החמאה ומערבלים בפולסים עד לקבלת פירורים בינוניים. שופכים את הפירורים לתבנית, מהדקים את הבצק לתחתית ולצידי התבנית. מחוררים את הבצק במזלג ומקפיאים כ-30-20 דקות. מחממים תנור ל-190 מעלות ואופים 16-14 דקות, עד ששולי הבצק מזהיבים. מוציאים מהתנור ומניחים בצד לקירור.

מלית

מחממים את התנור ל-220 מעלות. מערבלים גבינה וסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה, עד שמתקבל מרקם חלק. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים רק עד לאיחוד. יוצקים את המלית לתחתית האפויה ואופים 15 דקות בחום גבוה. מנמיכים ל-150 מעלות ואופים כ-55 דקות, עד שמרכז העוגה רוטט קלות והצדדים התייצבו. מניחים את העוגה על רשת צינון ומעבירים סכין בין העוגה לדפנות התבנית. מצננים, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ללילה. מגישים עם רוטב קרמל.

רוטב

ממיסים את הסוכר במים בסיר כבד, על להבה בינונית-נמוכה. מגבירים את הלהבה, מביאים לרתיחה בלי לערבב, עד שצבע הסוכר נעשה ענברי עמוק. מברישים בעדינות את צדי הסיר עם מברשת רטובה ומסובבים קלות את הסיר, כ-9 דקות. מורידים מהאש ומוסיפים את השמנת המתוקה. מחזירים את הסיר לאש על להבה נמוכה ומערבבים עד שחלק. מסירים מהאש ומוסיפים את הליקר.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

שבועות

צילום: מנחם גרייבסקי