עוגיות תפוז וקוקוס מושלגות
אפייה: כ-36 עוגיות, תנור מחומם ל-170 מעלות
חומרים
1+1/4 כוסות קוקוס
120 גרם חמאה רכה
60 מ"ל (1/4 כוס) יוגורט 3%
120 גרם (1 כוס) אבקת סוכר מנופה
1.5 כפיות תמצית וניל
3/4 כפית תמצית קוקוס (לא חובה)
210 גרם (1.5 כוסות) קמח לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
95 גרם (3/4 כוס) קמח מלא 100% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1.5 כפות גרידת תפוז
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה
מפזרים את הקוקוס על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור עד לקבלת גוון זהוב.
מערבבים מדי פעם כ-10 דק'. מכבים את התנור.
מערבבים חמאה, יוגורט, 2/3 כוס אבקת סוכר (80 גרם) ותמציות בקערת מיקסר עם וו גיטרה, עד שמעורבב היטב.
מוסיפים פנימה את 2 הקמחים, גרידת התפוז והמלח.
מוסיפים פנימה את הקוקוס האפוי.
מעבירים לקערה, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 1 שעה עד 1 יום.
מחממים תנור ל-170 מעלות, מוציאים מהמקרר ומחכים שיתחמם מעט, כ-5 דק'.
מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה. בעזרת כף או סקופ של גלידה קטן יוצרים כדורים יפים.
אופים כ-18 דק' עד שתחתית העוגייה מזהיבה.
מעבירים לרשת צינון, מצננים כ-5 דק'.
בינתיים שופכים לתוך שקית את שארית אבקת הסוכר. מכניסים מס' עוגיות לשקית ומערבבים בעדינות לציפוי מלא.
מחזירים לרשת הצינון לקירור מלא.