עוגיות שקדים וקינמון
אפייה: כ-12 דקות
חומרים
420 גרם (3 כוסות) קמח לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1 כפית קינמון
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
240 גרם חמאה, רכה
150 גרם (3/4 כוס) סוכר לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
180 גרם (3/4 כוס) סוכר חום
1 ביצה
1 חלמון ביצה
1 כפית תמצית וניל
1 כפית תמצית שקדים
1/2 כפית מלח
1-3/4 כוסות שקדים פרוסים
אופן הכנה
מנפים לקערה בינונית את הקמח, הקינמון, אבקת האפייה והסודה לשתייה.
מערבלים חמאה בקערת מיקסר עם וו הגיטרה, עד שנעשית אוורירית. מוסיפים סוכר לבן וסוכר חום. מערבבים היטב.
מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב, מוסיפים את החלמון ומערבבים היטב.
מוסיפים פנימה את תמצית הווניל, תמצית השקדים והמלח, ואת תערובת הקמח. מערבבים עד לקבלת בצק פירורי.
מוסיפים את השקדים ומערבבים קלות לאיחוד.
מחלקים את הבצק ל-4 חלקים. מגלגלים כל חלק לגליל ארוך, עוטפים בנייר פרגמנט ומכניסים למקפיא ל-30 דק' לפחות (ניתן לעטוף בניילון נצמד ולהשאיר במקפיא עד חודש).
פורסים את הגליל לעיגולים בקוטר של כ-1/2 ס"מ.
מניחים על מגש מרופד בנייר אפייה במרווחים.
אופים עד לקבלת צבע זהוב בהיר, כ-12 דק'.
מעבירים לרשת צינון ומקררים לחלוטין. ניתן לשמור בכלי אטום כ-4 ימים.
אפשר להמיס מעט שוקולד ולטבול חצי עוגייה בשוקולד המומס.
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
צילום: מנחם גרייבסקי