עוגיות שושנים של סבתא מלכה מקמח כוסמין לבן

אפייה: תנור מחומם מראש ל-170 מעלות

חומרים‭

200 גרם (1 חבילה) חמאה בטמפ' החדר
200 גרם (1 קופסא) אשל 4.5%
3 חלמונים
20 גרם (2 כפות) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
10 גרם (1 שקית) סוכר וניל
420 גרם (3 כוסות) קמח לבן / כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה

חומרים למילוי

3 חלבונים
200 גרם (1 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
80 גרם (1 חבילה) אינסטנט פודינג וניל

אופן‭ ‬ההכנה‭

בקערת מעבד מזון עם סכין, מערבבים בפולסים, חמאה, אשל, חלמונים וסוכר וסוכר וניל.
מוסיפים קמח ואבקת אפייה וממשיכים בפולסים עד לקבלת בצק.
מוציאים את הבצק למשטח נקי ולשים מעט רק לאיחוד ולקבלת בצק.
עוטפים בניילון ומניחים במקרר ל-1 שעה.
בינתיים בקערת מיקסר עם וו בלון, מקציפים חלבונים, סוכר ופודינג וניל עד לקבלת קצף לבן ומבריק. מניחים בצד.
מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים ל-4. 
מגלגלים את הבצק למרובע, מורחים את המלית מעל ומגלגלים לצינור ארוך (מתחילים לגלגל מהחלק הרחב).
חותכים את הגליל לשושנים. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה. דואגים לרווח ביניהם, השושנים מתרחבות.
אופים ב-170 מעלות עד שהשושנים מתנפחות ומקבלות גוון זהוב בהיר.
מקררים לגמרי על רשת צינון ומאחסנים בכלי אטום.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

עוגיות

עוגיות