עוגיות שוקולד צ'יפס נימוחות
אפייה: 16 עוגיות גדולות, תבנית מרופדת בנייר אפייה
תנור מחומם ל-160 מעלות, 12-11 דק' (לא דקה יותר)
חומרים
315 גר' קמח קמח לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1 כפית אבקת אפייה
½1 כפיות קורנפלור
½ כפית מלח
180 גר' חמאה מומסת
180 גר' סוכר חום
100 גר' סוכר לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1 ביצה
1 חלמון
2 כפיות תמצית וניל
1 כוס שוקולד צ'יפס או חתיכות שוקולד
אופן ההכנה
מערבבים בקערה גדולה קמח, אבקת אפייה, קורנפלור ומלח.
בקערה נפרדת מערבבים חמאה מומסת וסוכרים עד שאין גושים של סוכר חום.
מוסיפים ביצה וחלמון ומערבבים היטב. מוסיפים תמצית וניל.
יוצקים את תערובת החומרים הרטובים לקערה הראשונה ומערבבים היטב בעזרת כף עץ או לקקן, עד לקבלת בצק רך.
מוסיפים את השוקולד צ'יפס לתערובת ומערבבים היטב.
מכסים את הבצק ומקררים במקרר שעתיים ועד 3 ימים.
מוציאים את הבצק מהמקרר ומניחים בחוץ למנוחה של 10 דק'.
יוצרים מהבצק עיגולים גבוהים בגודל של 3 כפות בערך (לא נורא אם הבצק יתפורר מעט). מניחים בכל תבנית 8 עיגולים.
אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות 12-11 דק'. העוגיות ימשיכו להאפות על התבנית בזמן שהן מתקררות.
לקרר בתבנית כ-10 דק'. להעביר לרשת צינון לקירור מלא.
העוגיות יישארו רכות וטריות כשבוע ימים מחוץ למקרר.
ניתן להקפיא את העוגיות עד 3 חודשים.
ניתן להקפיא עיגולי בצק לא אפויים עד 3 חודשים. אין צורך להפשיר את עיגולי הבצק לפני האפייה.