עוגיות קרם שוקולד ונוגט
שף מאיה רביבו
אפייה: כ-35 עוגיות, תנור מחומם ל-160 מעלות, כ-10 דקות
לבצק
210 גרם קמח לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
20 גרם קקאו
90 גרם אבקת סוכר
30 גרם שקדים טחונים
קורט מלח
120 גרם חמאה או מרגרינה
50 גרם ביצים
למלית שוקולד-נוגט
200 גרם נוגט
50 גרם שמנת
50 גרם שוקולד
אופן ההכנה
מלית
ממיסים את השוקולד.
מרתיחים שמנת מתוקה ויוצקים מעל השוקולד.
מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה ומקררים מעט.
בצק
טוחנים את הרכיבים היבשים במעבד מזון. מוסיפים חמאה בפולסים קצרים ואחר כך ביצים. ממשיכים בטחינה עד שנוצר בצק פירורי.
מקררים את הבצק.
יוצרים עיגולים ומשטחים אותם מעט. מזלפים קרם שוקולד-נוגט. סוגרים את הבצק ויוצרים כדור. משטחים מעט. מניחים על מגש ובו נייר אפייה.
מפזרים פולי קקאו.
אופים ב-160 מעלות כ-10 דקות.
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
עוגיות
עוגיות
צילום: מנחם גרייבסקי