עוגיות קרם שוקולד ונוגט

שף מאיה רביבו

אפייה: כ-35 עוגיות, תנור מחומם ל-160 מעלות, כ-10 דקות

לבצק

210 גרם קמח לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

20 גרם קקאו

90 גרם אבקת סוכר

30 גרם שקדים טחונים

קורט מלח

120 גרם חמאה או מרגרינה

50 גרם ביצים

למלית שוקולד-נוגט

200 גרם נוגט

50 גרם שמנת

50 גרם שוקולד

אופן ההכנה

מלית

ממיסים את השוקולד.

מרתיחים שמנת מתוקה ויוצקים מעל השוקולד.

מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה ומקררים מעט.

בצק

טוחנים את הרכיבים היבשים במעבד מזון. מוסיפים חמאה בפולסים קצרים ואחר כך ביצים. ממשיכים בטחינה עד שנוצר בצק פירורי.

מקררים את הבצק.

יוצרים עיגולים ומשטחים אותם מעט. מזלפים קרם שוקולד-נוגט. סוגרים את הבצק ויוצרים כדור. משטחים מעט. מניחים על מגש ובו נייר אפייה.

מפזרים פולי קקאו.

אופים ב-160 מעלות כ-10 דקות.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

עוגיות

עוגיות

צילום: מנחם גרייבסקי