עוגיות ט"ו בשבט
אפייה: כ-78 עוגיות, כ-10 דקות בתנור מחומם ל-200 דקות
חומרים
450 גר' תמרים מגולענים וקצוצים
225 גר' (כ-2/3+1 כוסות) אננס מסוכר, קצוץ
225 גר' (כ-1.5 כוסות) אגוזי ברזיל, קצוצים
225 גר' (כ-2 כוסות) שבבי שקדים מולבנים, קלויים קלות
200 גר' קמח לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
150 גר' קמח כוסמין מלא 100% "הסדרה הבריאה" מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1 כפית סודה לשתייה
1 כפית קינמון טחון
1 כפית מלח
240 גר' חמאה, רכה
150 גר' (1.5 כוסות) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
2 ביצים
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-200 מעלות, מרפדים תבניות בנייר אפייה.
בקערה בינונית מערבבים את הפירות היבשים והאגוזים.
מוסיפים לקערה 1/2 כוס קמח לבן בהיר (70 גר') ומערבבים. פעולה זו תפריד בין החתיכות ותגרום לפיזור שווה בעוגיות ללא גושים.
בקערה נפרדת מערבבים 130 גר' קמח לבן בהיר, 15 גר' קמח כוסמין, סודה לשתייה, קינמון ומלח.
מערבלים בקערה של מיקסר עם וו גיטרה חמאה, עד לקבלת צבע בהיר.
מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים לערבל עד לקבלת מרקם אוורירי. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה.
מוסיפים את הקמח לתערובת החמאה, מערבבים רק עד להטמעה של הקמח.
מוסיפים את תערובת הפירות והאגוזים.
בעזרת קפיץ של גלידה או כף, מחלקים את הבצק על גבי התבניות, דואגים להשאיר מרווח בין העוגיות. ניתן ליצור דוגמא לעוגיות בעזרת מזלג.
אופים כ-10 דק' בתנור שחומם מראש עד לקבלת צבע זהוב.
מקררים בתבנית כ-2 דק' ומעבירים לרשת צינון. מאחסנים בכלי אטום.
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
צילום: מנחם גרייבסקי