עוגיות אמסטרדם מקמח חיטה לבן

ליבנת גוטליב

אפייה: 10 דקות, 175 מעלות, 20 עוגיות

חומרים לבצק

170 גרם חמאה רכה

150 גרם סוכר חום דמררה

100 גרם סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

 

2 ביצים L 

2 כפיות מחית וניל 

250 גרם קמח חיטה לבן בהיר או קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

55 גרם אבקת קקאו מנופה

2 כפות קורנפלור

1 כפית סודה לשתייה

1 כפית מלח ים אטלנטי

1 כף נס קפה 

קורט אגוז טונקה מגורד (אופציונלי)

 

20 פרלינים של שוקולד לבן או שוקולד פטל ולרונה (פרלינים במשקל 10 גרם, או שתי קוביות שוקולד במקום פרלין)

אופן‭ ‬ההכנה‭

מחממים את התנור ל-175 מעלות.

במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה עם הסוכרים, עד לקבלת תערובת קרמית.

מוסיפים ביצים ומחית וניל ומערבבים עד שהן נבלעות בתערובת.

מוסיפים את החומרים היבשים: קמח, קקאו, קורנפלור, סודה לשתייה, מלח, נס קפה וטונקה ונותנים ערבוב קצר עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים להקפאה ל-20 דקות כדי שהבצק יהיה נוח לעבודה. 

מחלקים את הבצק ל-20 כדורים במשקל 40 גרם. מחלקים כל כדור לשניים ומשטחים את שני החצאים. מניחים על החצי התחתון פרלין שוקולד לבן, סוגרים עם החצי העליון ומהדקים, מגלגלים לכדור מושלם ומניחים במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

אופים 10 דקות.

העוגיות טעימות מאד כשהן חמות או קרות!!

שומרים את העוגיות בכלי אטום בטמפרטורת החדר למשך שבוע. אם רוצים אפשר לחמם 15 שניות במיקרו לפני הגשה.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

עוגיות

עוגיות

צילום: מנחם גרייבסקי