סקונ'ס עם אוכמניות מיובשות, שוקולד לבן ומקלות שקדים
ליאורוש (ליאור משיח)
אפייה: תנור מחומם ל-180 מעלות, 15 דקות
לבצק
325 גר' קמח כוסמין 70% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
20 גר' אבקת אפייה
45 גר' סוכר לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
קורט מלח
110 גר' חמאה קרה בקוביות
80 גר' שוקולד צ'יפס לבן או מטבעות שוקולד לבן או טבלת שוקולד לבן קצוצה גס
90 גר' אוכמניות מיובשות
80 גר' מקלות שקדים
1 ביצה שלמה
1 חלמון ביצה
140 גר' שמנת מתוקה
לציפוי
1/4 כוס שמנת מתוקה
2 כפות סוכר חום בהיר (דמררה)
אופן ההכנה
במיקסר עם וו גיטרה, מעבדים את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר, המלח, קוביות החמאה, השוקולד הלבן, האוכמניות המיובשות ומקלות השקדים.
מעבדים עד לקבלת מסה פירורית מאוד, אבל לא בצקית.
אליה מוסיפים את הביצה, החלמון והשמנת המתוקה, ומעבדים רק לקבלת בצק.
מוציאים את הבצק מהמיקסר ויוצרים כדור.
בין 2 ניירות אפייה מרדדים את הכדור לדיסקית עגולה בעובי 3-2 ס"מ, כלומר היא צריכה להיות יחסית עבה.
בעזרת קלף מתכת או סכין, חותכים את העיגול ל-8 שמיניות, כמו פיצה.
עוטפים היטב בניילון נצמד או מניחים בקופסה לפי חתיכות ומקפיאים לילה.
לאחר לילה, מחממים תנור ל-180 מעלות.
מוציאים את הסקונ'ס מהמקפיא ומניחים על מגש אפייה עם נייר אפייה.
חשוב!! אופים את הסקונ'ס מיד מהקפאה, אין לחכות שיפשירו.
מברישים את פני הסקונ'ס הקפואים בשמנת מתוקה, מעליה בוזקים סוכר חום בנדיבות.
אופים כ-15 דקות, עד שהסקונ'ס מתחילים להזהיב, אבל לא יותר מדי.
מוציאים מהתנור ומניחים להם להתקרר.
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
צילום: מנחם גרייבסקי