מאפה ספיחה במילוי תרד, גבינות ופיסטוקים מקמח קמוט מלא 100%

עז תלם

אפייה: תנור מחומם ל-180 מעלות, 12-10 דקות

לבצק

500 גרם (4 כוסות) קמוט מלא 100% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

1 כפית שמרים יבשים

240 מ"ל (1 כוס) מים פושרים

120מ"ל (1/2 כוס) שמן זית

1/2 כפית מלח דק

למילוי

600 גרם עלי בייבי תרד

150 גרם גבינת ריקוטה פרסקה

30 גרם גבינת פרמזן

1 קורט אגוז מוסקט

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

1 חופן פיסטוקים קלופים קלויים

אופן ההכנה

מכינים את הבצק: 

שמים בקערת המיקסר את כל המצרכים לבצק מלבד המלח והשמן.

מעבדים עם וו לישה במהירות בינונית נמוכה עד שהבצק מתחיל להתאחד.

מוסיפים בהדרגה את שמן הזית והמלח וממשיכים לעבד במהירות בינונית 4-3 דקות נוספות עד שהוא מרגיש חלק במרקמו ומעט קפיצי למגע.

מעבירים לקערה משומנת, מכסים במגבת או ניילון נצמד ומתפיחים שעה וחצי או עד הכפלת הנפח.

מחלקים את הבצק ל-13 כדורים במשקל 65 גרם כל אחד. מניחים על משטח מקומח או משומן בתרסיס שמן ונותנים להם לנוח בזמן שעובדים על המילוי.

מכינים את המילוי:

קוצצים דק את עלי התרד ושמים בקערה יחד עם השמיר ושמן הזית. לשים ומועכים היטב את העלים וסוחטים מהם כמה שיותר נוזלים.

מעבירים את העלים הסחוטים לקערה, מפוררים מעל את גבינת הפטה ומערבבים לתערובת אחידה. טועמים ומתבלים במלח ופלפל שחור. הגבינה מלוחה, לכן יתכן ולא תצטרכו להוסיף מלח. קוצצים גס את הפיסטוקים הקלויים ומוסיפים לתערובת.

מחלקים את תערובת המילוי ל-13 כדורים שווים.

מחממים תנור ל-190 מעלות.

מרדדים את כדורי הבצק לעיגולים בעובי 3-2 מ”מ.

במרכז כל עיגול מניחים כדור מהמלית ומשטחים מעט. מקפלים את דפנות הבצק ליצירת צורה מרובעת.

מניחים על תבנית עם נייר אפייה, מכניסים לתנור ואופים 15-12 דקות, עד שהבצק התנפח והזהיב.

צילום: שני הלוי

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

מיוחדים

מיוחדים