סלט קוסקוס רענן

סלט קוסקוס רענן

קוסקוס: חיים כהן, סלט: הילה יבניאלי-בוכריס

בישול: סיר ייעודי לקוסקוס

חומרים

לקוסקוס

1 ק"ג סמולינה דורום איטלקית TOP GIALLA מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י

1 כף מלח 
1/2 כוס שמן קנולה
1 כוס מים 
1/2 כוס שמן קנולה
2+1/3 כוסות מים

לויניגרט בלסמי

3 כפות חומץ בלסמי
1 כף חרדל דיזון
1 כף דבש או סירופ מייפל טהור (לא תחליף)
2 שיני שום כתושות
1/2 כוס שמן זית איכותי
מלח
פלפל שחור

לסלט

3 כוסות קוסקוס דק 
גרעינים מ-1/2 רימון
1/2 חבילה פטרוזיליה, קצוצה גס
1/2 חבילה נענע, קצוצה גס
1/2 כוס חמוציות ללא סוכר
1/2 כוס שבבי שקדים קלויים
200 גרם גבינה בולגרית 24%, מפוררת
ויניגרט בלסמי

אופן‭ ‬ההכנה‭

קוסקוס

מרתיחים מים בסיר ייעודי לקוסקוס.
בקערה גדולה מערבבים סמולינה דורום עם מלח.
מוסיפים שמן ומים בהדרגה ומערבבים עם היד. מעבירים את התערובת אל מסננת.
בתנועות יד סיבוביות, מעבירים את כל התערובת דרך המסננת בחזרה לקערה.
מעבירים את הקוסקוס למסננת הייעודית ומניחים על סיר האידוי. מכסים היטב (דואגים שלא יוצאים אדים מהחיבור בין הסיר למסננת) ומאדים למשך 40 דקות על אש גבוהה.
לאחר 40 דקות מעבירים לקערה. מוסיפים שמן ומים נוספים ומערבבים היטב עם מזלג.
מניחים לקירור רבע שעה. מפוררים היטב בידיים ומעבירים שוב במסננת הייעודית.
מעבירים בחזרה למסננת האידוי ומחזירים שוב אל מעל הסיר לבישול נוסף על אש גבוהה, ללא מכסה, למשך 40 דקות נוספות. 
מורידים מהאש ומעבירים לקערת הגשה.

ויניגרט בלסמי

מערבבים בקערה בינונית את כל החומרים בעזרת מטרפה קטנה.
מוסיפים את שמן הזית בזילוף עדין תוך כדי ערבוב.
טועמים ומתקנים תיבול.
אם הויניגרט חמוץ מדי מאזנים עם מעט שמן זית או תוספת של מעט דבש / מייפל.
מכסים בניילון נצמד ומקררים עד לשימוש. מערבבים עם הסלט בסמוך להגשתו.

סלט

מערבבים את כל חלקי הסלט, מלבד הגבינה הבולגרית, עם ויניגרט הבלסמי. מתקנים טעמים ומניחים בכלי הגשה. מפזרים מעל את הגבינה הבולגרית לפני ההגשה.

 

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

ט

צילום: מנחם גרייבסקי